Rammstein_SGotovo rasprodat koncert Ramštajna u Beogradskoj areni

 

Koncert indastrijal-metal grupe „Ramštajn“ (Rammstein), zakazan za 20. mart u Beogradskoj areni, gotovo je rasprodat.

Kako je agenciji Beta danas rečeno u upravi Arene, karata još ima samo za poslednji, najviši nivo, a štampano je ukupno 16.000 ulaznica.

Ramštajn važi za jedan od najpopularnijih nemačkih bendova u svetu, a trenutno je na turneji povodom novog, šestog albuma „Liebe Ist Fuer Alle Da“, koji je objavljen na jesen prošle godine.

Povezana vest:  Dua Lipa objavila spot za pesmu „Swan Song”

Grupa kombinuje indastrijal metal, vokal, sintisajzere i ritam mašine, i priređuje veoma atraktivne koncerte, s upotrebom pirotehnike.

Ramštajn je osnovan 1994. godine u Berlinu, a ime je dobio po gradiću Ramštajn-Mizenbah, iznad kojeg se 1988. godine dogodila teška nesreća na aeromitingu.

Nakon uspeha albuma „Sehnsućt“ iz 1997, sa kojeg su se izdvojili veliki hitovi „Du hast“ i „Engel“, nemački rokeri osvojili su i američko tržište, uprkos tome što pevaju na nemačkom.

Povezana vest:  NOVI VIDEO SPOT IZ MINACORD-a, Sonja Radojković ft. Željko Joksimović Balkanska saga

Naročitu popularnost u SAD stekli su sa albumom „Mutter“ (2001) i singlom „Feuer Frei“.

Usledio je album „Reise, Reise“ (2004) sa novi svetskim hitom „Amerika“, a posle albuma „Rosenrot“ iz 2005, članovi su odlučili da bend napravi pauzu, koja je trajala do 2009. godine.

„Ramštajn“ će na koncertu u Beogradu imati predizvođača – takođe indastrijal-metal grupu „Kombikrajst“ , koja bi na bini trebalo da se pojavi u 20 sati.

Povezana vest:  Rihanna i Chris Brown ponovo zajedno

„Kombikrajst“, koji je osnovao Norvežanin Endi La Pleg (Andy La Plegue), predstavnik je „tehno bodi“ podžanra, i poznat je po pesmama „All Pain Is Gone“, „Kick Start the Fight“ i „Sent To Destroy“.

La Pleg, bivši pevač benda „Ajkon of Kojl“ (Icon of Coil), nastupio je već jednom u Beogradu sa „Kombikrajtom“ – 28. marta 2009. godine u Domu omladine Beograda.