U nedelju 19.juna 2016. godine u 12 časova u Topčiderskom parku, ispred Miloševog konaka, održana je,  po prvi put u Srbiji, biznis trka za zaposlene.

Na startnoj liniji tačno 100 timova, sa po 3 zaposlena a prevashodni cilj bio je – zabava i timski duh. Nesvakidašnjoj atmosferi doprinele su i tri trke za najmlađe: na 30, 100 i 600m. Dok su deca trčala, roditelji i njihove kompanije su ih zdušno bodrili oko staze. Sva deca su dobila medalje i svi su bili pobednici.

U fer atmosferi i kolegijalnom trčanju trijumfovao je tim Squash Land-a (preliminarni rezultati), Najbrži trkač bio je Kristijan Stošić, koji je trku od 3 kilometra istrčao za manje od 10minuta: 9:51,5 , dok je najbrža dama na stazi bila Jelena Veljović, koja je stazu istrčala za 12:45,8.

Povezana vest:  „Nešto lepo kao čokolada" za decu iz Svratišta

Najveći uspeh Biznis trke ogleda se u pozitivnoj atmosferi koja je vladala na stazi i oko nje, nakon trke svi učesnici bili su posluženi ručkom, u hladu Topčiderskog parka nikao je bir garten i druženje se, uz pivo nastavilo do popodnevnih časova.

Trku su organizovali Beogradski trkački klub i Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, uz podršku partnera koji su obezbedili izvrstan provod nakon trke.

Povezana vest:  Širom sveta na mitinzima obeležen 1. maj

100 mogućih startih paketa za timove, koliko je staza dopuštala, bilo je rasprodato što pokazuje da je trkačka kultura konačno pustila korenje u Srbiji, i da je rekreativno trčanje je prokrčilo put u sve sfere naših života, od porodice do posla.

„Biznisi budućosti podrazumevaće aktivne zaposlene, nema bolje garancije da će kolega da brine o biznisu i kompaniji, ako uspešno brine o svom telu. Kada smo zdravi, kada trčimo i vodimo računa o sebi, smireniji smo na poslu, dajemo bolje rezultate i ta atmosfera se ogleda u čitavoj kompaniji. Ponosni smo na ovih 100 timova i verujemo da će se uspeh sa staze preneti u biznis sferu. „ – izjavio je Veroljub Zmijanac, menadžer i direktor trke.

Povezana vest:  NIVEA Q10 energy linija za kožu punu energije i manje bora!

„Sledeće godine idemo dalje: veća trka, za više timova, sa više sadržaja!“ – dodao je Zmijanac.