U okviru 25. Belefa i proslavljanja 25 godina modnog studija „Click“, 24. juna u Belom dvoru biće priređena humanitarna revija svetski poznate dizajnerke Roksande Ilinčić.

Ovaj jedinstveni modni događaj humanitarnog karaktera biće organizovan uz podršku Skupštine grada Beograda, a celokupan prihod sa ovog događaja namenjen je odeljenju palijativne nege za decu obolelu od raka.

Ilinčić, koja živi u Londonu, poslednji put je reviju imala u Beogradu 2003. godine na  14. Belgrade Fashion Weeku.

Povezana vest:  Novi Perwoll Brilliant, brilijantna rešenja za odeću od Perwolla

Maštovite kreacije Roksande Ilinčić opčinile su mnoge poznate ličnosti širom sveta, pa je odeća sa potpisom naše dizajnerke čest odabir za pojavljivanje slavnih glumica, pevačica, prvih dama i savremenih princeza, na crvenom tepihu ili važnim ceremonijama.

Kejt Midlton, Mišel Obama, Tilda Svinton, Kejt Blanšet, Lejdi Gaga, Amanda Sejfrid su samo neke koje nose kreacije srpske dizajnerke, a Ilinčić pak insistira da ona oblači jake i snažne žene, a ne poznate ličnosti.

Povezana vest:  Osvetljena božićna jelka na Menhetnu

Kuriozitet je što će beogradska publika u petak videti kolekciju prikazanu na poslednjem „London Fashion Week“-u.

Inspirisana kultnim filmskim klasikom „Noćni portir“, kao i radom legendarne fotografkinje Debore Lu Turbevil, koja je svojevremeno stereotipna modna snimanja pretvorila u avangardnu umetnost, dizajnerka je kreirala sofisticirane, pomalo darkersko romantične siluete u boji burgundijskog vina, šljive, tirkiz, karamele…

Povezana vest:  Grand Prix za Hemofarm fondaciju „Nesalomivi“ – najbolja društveno odgovorna kampanja u Srbiji u 2021.

Svila, krzno i bogata antilop koža, transponovane su u raskošne toalete koje nas vraćaju u 40-te i 50-te godine prošlog veka.

Haljine su definitivno potpis Roksande Ilinčić i ona u eri kada je ženstvenost dobila potpuno pogrešnu formu, a estetika haljine jednu sasvim drugačiju dimenziju, hrabro kreira sofisticirani i nepretenciozni glamur braneći pravo na autentičnost za koju modni kritičari kažu da je osvežavajuća i neprolazna.