„12 stolica” je aktivaciona platforma koju je pokrenuo Chivas, a koja ima za cilj da okupi stručnjake iz određene oblasti koji bi zajedno sa najperspektivnijim studentima diskutovali o najvažnijim temama iz njihove profesije. Platforma nosi naziv „Chivas 12 stolica“ jer u njoj, pored 6 stručnjaka, učestvuju i 6 najtalentovanijih studenata koji su izabrani na osnovu najzanimljivijeg pitanja iz oblasti medija.

Nakon prve debate održane na temu marketinga, u drugoj debati organizovanoj u Srbiji, na temu medija su sa studentima diskutovali eminentni stručnjaci: prof.dr. Neda Todorović, profesor na Fakultetu političkih nauka; Nataša Miljković, voditelj i urednik emisije „Tako stoje stvari“ na RTS-u; Radojka Nikolić, glavna i odgovorna urednica magazina Biznis i Ekonometar; Nikola Tomić, odgovorni urednik NIN-a; Predrag Mihailović, zamenik glavnog urednika Blic-a i Miloš Milovanović, prezenter i producent na televiziji N1.

Povezana vest:  Podrška Eurobanke preduzetnicima i mikro preduzećima

Moderator na debati bila je naša poznata novinarka Olja Bećkovic, koja se, kao i uvek, potrudila da od svih sagovornika dobije najadekvatnije i najsmelije odgovore.

Samo neke od tema o kojima se pričalo u toku debate su: da li javno mnjenje upravlja medijskim sadržajem ili mu je on nametnut; kako se stiče novinarski kredibilitet i ko ga ima u Srbiji; koliko su mediji u Srbiji zaista slobodni; koliko društvene mreže utiču na razvoj medija…

Povezana vest:  GLASANJE POČINJE! CAMPARI VAS POIZIVA DA IZABERETE GORKU ILI SLATKU STRANU SA KEJT HADSON, ZAŠTITNIM LICEM CAMPARI KALENDARA ZA 2016. GODINU

“Odabrani studenti imali su jednako važnu ulogu u debati kao i njihove starije i iskusnije kolege, a sve u cilju da se ukaže na ono šta može da se uradi ili treba da se promeni i da se utemelje pravci i trendovi u kojima svaka profesija treba da se razvija i napreduje. Ovo je samo jedna u nizu akcija kojima se kompanija trudi da podstakne mlade i prespektivne nade da demonstriraju svoje znanje i ujedno steknu nova iskustva koja će im značiti u daljem razvoju, izjavio je Predrag Amidžić, direktor kompanije Pernod Ricard Srbija.

Povezana vest:  Odbačena optužnica protiv Žizel Bundšen

Nakon debate, svi učesnici dobili su sertifikate i potpisali su manifest sa zaključima koje su doneli, a koji će predstavljati temelj za dalji i bolji razvoj njihove profesije u Srbiji.