Erik Kantona u pozorišnom komadu

 

eric-cantonaBivši fudbaler Mančester junajteda (Manchester United) Erik Kantona (Eric Cantona) oprobaće se sutra kao pozorišni glumac, u komadu koji je režirala njegova supruga, objavio je BBC.

-Volim emocije i volim da isprobavam razne stvari, da ponekad osetim da sam u opasnosti. Cilj je uvek isti: igrati i osetiti zadovoljstvo. Da biste uživali potrebno vam je samopouzdanje a ono dolazi samo posle mnogo rada – rekao je Kantona (43).

Povezana vest:  Subota u znaku mode i muzike u Mikser Houseu

U pozorišnom komadu „Face au Paradis“ (Pred rajem), čiji je autor Natali Sožon (Nathalie Saugeon), Kantona tumači čoveka zatrpanog u ruševinama zgrade.

Urušavanje preživljava i lik kojeg igra Loran Deč (Lorant Deutsch) i dvojica junaka vode intenzivan razgovor koji traje sat i po.

Kantonina supruga, nagrađivana francuska filmska glumica Rašida Brakni (Rachida), rekla je da je komad „Pred rajem“ izabrala specijalno za svog muža.

Povezana vest:  UEPS priznanja za kampanju “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju.”

-Erik je vredan, ne plaše ga izazovi, pozorište ili publika. Ima brojne kvalitete i mnogo talenta – izjavila je.

Otkako je 1997. napustio fudbal, Kantona je igrao u nekoliko filmova među kojima je „Tražeći Erika“ iz 2009, u režiji Kena Louča (Loach). Za tu ulogu Kantona je pobrao hvale kritičara.

Kantona se prošle godine oprobao i kao fotograf. Objavio je knjigu fotografija „Elle, lui et les autres“ (Ona, on i ostali) o siromaštvu u Francuskoj. Prihod od prodaje knjige namenjen je dobrotvornoj fondaciji pokojnog opata Pjera (Pierre), zaštitnika siromašnih.

Povezana vest:  Upoznajte se sa simptomima dehidracije da biste sprečili da do nje dođe!

Predstava „Pred rajem“ biće na repertoaru pariskog teatra Marinji (Marigny) do 8. maja