Od 29. juna do 3. jula 2016. godine u Moskvi su se održale sedme po redu Svetske dečje pobedničke igre – sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz cele Evrope. Desetočlani tim Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR branio je, po peti put, boje Srbije.

Povezana vest:  U čemu se ogleda specifičnost Grand Single Origin kafe?

Osmoro mladih iz svih krajeva Srbije, u pratnji dva iskusna volotera NURDORa, takmičilo se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu i vratilo kući sa, čak, 9 medalja: 4 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane!

 „Svetske dečje pobedničke igre, u organizaciji ruskog neprofitnog udruženja „Dar života“ („Подари жизнь“), predstavljaju više od običnog sportskog takmičenja  jer slave život, optimizam, solidarnost i zdravlje. Naši mladi su uživali ne samo u brojnim sportskim pobedama već i u fantastičnom druženju sa vršnjacima koji su prošli isto teško iskustvo lečenja i borbe za izlečenje, u novim prijateljstvima, u upoznavanju divne Moskve, ruskih običaja…. Bili smo jedan tim, jedno srce, divno se proveli i stekli divna poznanstva i poneli  predivne uspomene“ – kaže Đorđe Korora, roditelj i član NURDOR-a.

Tim NURDOR Srbija učestvao je ove godine na Igrama zahvaljujući Međunarodnom fondu jedinstva pravoslavnih naroda i portalu www.senica.ru  koji su obezbedili avio karte i Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd koji je donirao putno osiguranje za sve učesnike.

Povezana vest:  Trenirajte i jedite – izbegavajte dijete