Šestoro zaposlenih Hemofarma, entuzijasta i humanista, koji su pre dve nedelje krenuli iz Nemačke ka Srbiji, stigli su tokom popodneva u Vršac kao krajnje odredište svog puta. Njih je na ulaznoj kapiji fabričkog kruga dočekalo i pozdravilo nekoliko desetina kolega i Vrščana.

Putem dugim 1400 kilometara oni su proneli glas o kampanji Hemofarm Fondacije i Ministarstva zdravlja „Produži život“. Goran, Marinel, Saša, Vesna, Vladimir, Danijela, svi zaposleni u Hemofarmu,  svi vlasnici donorskih kartica, doprineli su da se o Srbiji čuje dobar glas i prenese poruka o jačanju značaja doniranja i transplantacije organa.

Povezana vest:  Počinju vaši dani - Dani Eucerina!

„Sve dok nismo krenuli na ovaj put nisam ni imao predstvu koliko mnogo ljudi vozi bicikl i koliko se njih leti upušta u ovakve avanture. Većina je iz privatnih razloga krenula na put, rekreacija, avantura, testiranje duha i tela. Jedino je naša ekipa imala humani motiv da promoviše kampanju Produži život. Zato nam volje i motivacije nije nedostajalo ni u jednom segmentu puta“, rekao je član ekipe Saša Maričić.

Povezana vest:  Potrošnja piva u Srbiji pala za trećinu, zbog krize

Kompanija Hemofarm pružila je jaku podršku inicijativi svojih zaposlenih, dugogodišnjih rekreativaca i višestrukih pobednika Beogradskog maratona da se otisnu na ovaj put.

„Ponosni smo što ste putevima četiri zemlje proneli poruku života koja je, sigurni smo, ostavila jak utisak na sve ljude koje ste sretali. Hvala vam što ste bili vesnici humanosti i naši najbolji ambasadori na evropskoj biciklističkoj ruti, rekao je Milan Smoljanović, direktor Sektora opštih poslova Hemofarma na dočeku ispred sedišta kompanije.

Povezana vest:  Jelena Tomašević obojila Niš u roze

Direktorka Hemofarm Fondacije Suzana Đorđević napomenula je da je ovo nastavak kampanje „Produži život – najvažniji poziv u životu“ i da se inteziviranje aktivnosti na kampanji za menjanje svesti društva nastavlja na jesen.

Dodatna simbolika ovog poduhvata je i u tome što je trasa biciklističkog karavana spojila dva važna grada za sve zaposlene – sedište STADA-e i Hemofarma i to u godini kada Hemofarm obeležava deceniju uspešnog poslovanja u okviru STADA grupe.