Otvaranjem Stambenog savetovališta u januaru 2015. godine u Beču učinjen je prvi korak u pogledu usklađivanja i objedinjavanja usluga i ponuda u oblasti gradsko-stambene izgradnje. Zainteresovani za kupovinu stana mogu dobiti sveobuhvatne informacije o celokupnoj ponudi stanova grada Beča, kao i pregled mogućnosti finansiranja i subvencionisanja. Od uspostavljanja ovog servisa njegove usluge je u prvih 18 meseci koristilo 116.100 klijenata. U proseku 1.500 klijenata nedeljno poseti ovo savetovalište.

Povezana vest:  Urban BUG lansirao online ART SHOP!

Zainteresovani podnose prijave za stanove i na taj način dobijaju ponude koje su u skladu sa njihovim željama. Centralizovanje usluge podele stanova sa novom stambenom karticom grada Beča osiguralo je pravednu raspodelu. Stambena kartica omogućava i bonuse za građane koji najmanje pet godina imaju stalno prebivalište u Beču.

“Na ovaj način izlazimo u susret građanima koji već duže žive u Beču, jer oni koji su duže tu, već izvesno vreme doprinose zajedinici i treba da imaju neke prednosti“, rekao je Mihael Ludvig, skupštinski odbornik zadužen za gradsko-stambeno.

Povezana vest:  Ne gradimo u parku Košutnjak

Detaljne informacije mogu se naći na strani: www.wohnberatung-wien.at

PHOTO:  Jobst / PID i tina vienna