Manifestacija Open House Beč održaće se po 3. put 10. i 11. septembra u prestonici Austrije. Posetioci će imati priliku da zavire u preko 80 arhitektonski uzbudljivih građevina Beča i na taj način otkriju sasvim nove strane ovoga grada. Cilj manifestacije jeste da se arhitektura približi posetiocima i time učini razumljivom i dostupnom.

Čak 200 volontera će omogućiti da 80 građevina bude otvoreno za 30.000 posetilaca. Organizovane i stručne obilaske će voditi arhitekte ili građevinski inženjeri koji će na licu mesta posetiocima predočiti zanimljivosti i nove aspekte tih građevina. Posetioci će moći da obiđu javne zgrade, škole, poslovne zgrade, industrijske objekte, kao i privatne kuće koje su istorijski značajne ili arhitektonski impresivne.

Povezana vest:  UŠĆE najlepših želja u znaku humanosti i ekologij

Open House Beč je deo svetske inicijative Open House Worldwide, osnovane 1992. godine u Londonu. U Njujorku je 10 godina kasnije održana prva manifestacija Open House van Londona. U međuvremenu se 30 gradova iz čitavog sveta pridružilo ovoj inicijativi. Godine 2014. arhitekta i osnivač udruženja “Open House Beč“ Iris Kaltenegger, donela je ovaj projekat u Austriju.

Povezana vest:  Čarobnjački rođendan za sina Viktorije i Dejvida Bekama

PHOTO:  Schaub-Walzer / PID, Rita Newman i Felicitas Matern