Košarkaš Srbije Nemanja Nedović rekao je danas da njegova ekipa u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru može da se nosi sa bilo kojom reprezentacijom iz Grupe B.

-Bitno da je da se dobro pripremimo taktički, ali mislim da možemo da igramo sa svima iz te druge grupe, ko god da nam zapadne. Bićemo sigurno spremni… – rekao je Nedović novinarima u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  ODBOJKAŠKE SELEKCIJE I VATERPOLISTI OTPUTOVALI NA PRVE EVROPSKE IGRE

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Igara u Riju sa četvrtog mesta u Grupi A, a ko će joj biti protiv saznaće u noći izmedju ponedeljka i utorka. To mogu da budu selekcije Litvanije, Argentine ili Hrvatske.

-Gledali smo bar dve utakmice dnevno iz te grupe. Radi se o jako ujednačenoj grupi. Mi ćemo izbeći Amerikance do finala jer smo bili četvrti, ali treba stići do tog finala. Težak je put do medalje. Turnir tek sad počinje – rekao je Nedović.

Povezana vest:  20. OLIMPIJSKE IGRE, Minhenske Igre - najtragičnije u istoriji olimpizma

Srbija je u poslednjem kolu u grupi ubedljivo pobedila Kinu sa 94:60.

-Za pohvalu je što smo svih 40 minuta igrali na visokom nivou, shvatili smo Kinu kao i svaku drugu reprezentaciju u grupi. Mislim da je to jako bitno za nastavak, koji će biti jako teži. Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo u ritmu koji smo počeli protiv Amerikanaca, a nastavili protiv Kine – rekao je Nedović.

Povezana vest:  Bah: Zakon o homoseksualizmu neće uticati na sportiste

-Rastemo kako turnir odmiče, mislim da nam je bila potreban utakmica protiv Amerikanaca, da udjemo u ritam, da shvatimo kakava nas košarka vodi do cilja. Protiv Kine smo samo to nastavili i, eto, sad tek počinje turnir – dodao je on.