Kompanija Airbnb koja posreduje na internetu u izdavanju stanova i soba izvinila se danas zbog spore reakcije na optužbe na rasizam i objavila novu politiku za borbu protiv diskriminacija, koja obuhvata i smanjenje značaja fotografije pri rezervacijama.

Airbnb takođe planira da automatski blokira naredne rezervacije za datume za koje je vlasnik nekome rekao da njegov prostor nije dostupan.

Povezana vest:  Tifani prvi put uvrstio u kampanju fotografiju gej para

Na društvenim medijima s heštagom „AirbnbWhileBlack“ pojavili su se navodi da je crncima rečeno da stanovi ili sobe nisu dostupni za određene datuma da bi nekoliko dana kasnije ponovo bili oglašeni.

„Bili smo veoma spori u rešavanju tog problema i zbog toga mi je žao“, rekao je direktor Airbnb-ija Brajan Česki.

Nova mera blokade datuma, koja će biti sprovedena u prvoj polovini sledeće godine, trebalo bi da spreči vlasnike da diskirmišu određene grupe lažnim navodima da je njihova imovina već zauzeta.

Povezana vest:  Predstavljena United Group Fondacija „Jezgro" za podršku porodicama

Airbnb nije ispunio zahtev kritičara da se iz profila potpuno uklone slike kako vlasnici stanova ne bi odbili goste na osnovu njihovog izgleda.

Uz obrazloženje da su fotografije važna bezbednosna mera koja omogućava vlasnicima da prepoznaju svoje goste, Airbnb je naveo da će pokušati da smanji značaj fotografija gostiju pri rezervacijama.

Povezana vest:  STADIN Zdravstveni izveštaj za 2022: Pogoršanje zdravstvenih uslova u Evropi