Skupština grada Beograda danas je donela odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata da bi se rešio problem buke u centralnim ulicama Zetskoj, Skadarskoj i Cetinjskoj.

Obrazlažući odluku, gradski menadžer Goran Vesić je kazao da se ograničenje odnosi na ugostiteljske objekte koji su na 150 metara vazdušnom linijom od stambenih zgrada u Cetinskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici.

Rad objekta je dopupten od 06.00 do 24.00, izuzev petkom i subotom kada je radno vreme do sat posle ponoći, a emitovanje muzike najduže do 23.00 sata, a petkom i subotom do 24.00 sata.

Povezana vest:  Azilanti pomagali u odbrani od poplava u Šapcu

„Ovo je ad hok rešenje za te te tri ulice, a u Skadarlija će moći da se emituje akustična muzika isto kao i do sada“, rekao je na sednici gradski menadžer Goran Vesić.

On je naveo i da gradska vlast teži trajnijem rešenju, a to je izmena i dopuna zakona o buci i o vodama.

Gradski menadžer je rekao da problem postoji s klubovima u bivšoj pivari između Skadarske i Cetinjske ulice koja je privatizovana i ne pripada gradu, a vlasnik je izdao taj prostor osobama „koje su napravile klubove remeteći komunalni red“.

Povezana vest:  Loš san kod tinejdžera, problemi u kasnijem uzrastu

Vesić je rekao da problem buke postoji i u drugim delovima grada i da će Skupština grada napraviti radnu grupu koja će, zajedno s Ministarstvima poljoprivrede i građevne raditi na izmeni Zakona o buci i Zakona o vodama, zbog splavova.

„Splavovi će biti zonirani, plaćaće po kvadratnom metru. U gradu mora da se zna red, poslednjih godina vlada haos kada je u pitanju buka. Nije nam cilj da sprečavamo ugostiteljske objekte da rade, a do kraja godine će problem buke biti rešen trajno“, dodao je Vesić.

Povezana vest:  Šetnja završena bez incidenata

Stanari Cetinjske i nekoliko okolnih ulica u Beogradu su nekoliko puta protestovali zbog buke iz noćnih lokala zbog koje ne mogu da spavaju, te su na skupove donosili i jastuke.