Iako u igranju tiketa ni približno nije vična kao u svom pozivu, jedna od najpoznatijih srpskih glumica svih vremena, Jelisaveta Seka Sablić rado je tipovala u humanitarne svrhe i na taj način se priključila akciji „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“, koju organizuje kompanija Mozzart.

Pošto je povod plemenit, glumica se držala sigurica u ciklusu nedavno završenih utakmica u reprezentativnom fudbalu i nije pogrešila, tipovala je bez greške. Odlučila je da dobitkom sa Mozzart humanitarnog tiketa usreći štićenike Udruženja slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“.

Povezana vest:  Coca -Cola HBC Srbija ponovo dokazala svoju posvećenost lokalnoj zajednici

Oduševljenje članova udruženja „Beli štap“, prenosi nam predstavnica ove ustanove, Vesna Nestorović:

„Kada sam skoro saznala za akcju „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“, obradovala sam se što je sprovodi kompanija Mozzart, jer su nam oni, zajedno sa Isidororm Bjelicom, već jednom pomogli u sličnoj akciji. Bez te donacije tada, naše udruženje bi bilo ugašeno a sada ponovo zahvaljujući Mozzartu i glumačkoj divi Seki Sablić imamo ponovo razlog da se radujemo. Štićenici našeg udruženja su takođe oduševljeni.

Povezana vest:  Pametna roda se sakrila od uragana u toaletu zoo vrta

Udruženje slepih i slabovidih Srbije – „Beli štap „, uspelo je da kupi prvog psa vodiča za osobe sa invaliditetom – Astora. Kupovinom Astora smo stekli uslov i postali članovi Evropske organizacije pasa vodiča a to znači da će naši budući instruktori biti obučavani u inostranstvu, odakle će doneti licence za rad sa psima, za sve osobe sa invaliditetom. Republika Srbija je zahvaljujući ovim aktivnostima usvojila i Zakon o kretanju sa psima vodičima.

U Srbiji ukupno, bez tačnih podataka, a prema izjavama Saveza slepih Srbije postoji oko 12.000 evidentiranih osoba sa oštećenim vidom.

Povezana vest:  Mediji sve više utiču na izbor hrane

U četvrtak 15. oktobra se obeležava Svetski dan belog štapa. Tada pozivamo i predstavnike kompanije Mozzart i Seku Sablić da prisustvuju i učestvuju u dodeli sertifikata novim instruktorima.“

Seka Sablić je dokazala da tipovanje u humanitarne svrhe ne zna za granice u znanju ili iskustvu popunjavanja tiketa. Upravo ovu poruku želi da prenese i kompanija Mozzart, da je plemenit čin krajnji i jedini cilj ovog programa.