Novak Đoković fondacija četvrti put za redom od 2. do 7. oktobra na Kopaoniku, organizuje Kamp prijateljstva – Drugarijadu. Ovo, već tradicionalno druženje, ove godine okupilo je 110 mališana isturenih odeljenja od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Aleksandrovca, Gornjeg Milanovca, Pećinaca, Žitorađe i Šida. Mali gosti ovogodišnje Drugarijade imaće priliku da u narednim danima uživaju u sportskim aktivnostima, šetnjama, plivanju i radionicama različitih sadržaja.

Jelena i Novak Đoković potrudili su se da deci ovogodišnji Kamp prijateljstva ostane u nezaboravnom sećanju. Posvetili su im posebnu pažnju i zajedno učestvovali u mnogobrojnim aktivnostima i druženju.

„Drugarijada je tokom godina postala mesto najlepših dečijih susreta. Mesto na kojem imaju priliku da kroz igru i zabavu razviju nove veštine, upoznaju do sada nepoznate predele, nauče puno o fer pleju, timskom duhu, ali i o važnosti deljenja i različitosti između ljudi“, izjavio je Novak Đoković, predsednik i osnivač Fondacije i dodao:

Povezana vest:  Štrumpfovanje može da počne!

„Ponosan sam što svake godine imam priliku da upoznam novu decu i provedem zanimljive trenutke u zajedničkom druženju. Svaki momenat sa njima me čini bogatijim čovekom zbog emocija koje delimo. Usrećiti najmlađe, postati deo njihovih života i uspomena je zaista neprocenjivo“, rekao je Đoković.

Jelena Đoković, nacionalna direktorka Fondacije, ovom prilikom je istakla da je NDF tim uložio veliki trud kako bi ovogodišnji Kamp prijateljstva na Kopaoniku bio kvalitetan i sadržajan.

Povezana vest:  Trussardi: Novi brend u prodavnicama Fashion & Friends

„Naš najveći uspeh je kada svaka nova Drugarijada bude bolja od prethodne – kada znamo da smo ugostili veći broj mališana iz novih opština u Srbiji. Kada smo uspeli da osmislimo nove i kreativnije sadržaje u kojima će oni uživati u danima kada su odvojeni od svojih porodica. Ove godine smo okupili oko 40 stručnih saradnika. Oni će zajedno sa nama voditi brigu o deci, njihovoj bezbednosti, programu koji se realizuje. Dečaci i devojčice će imati priliku da se druže i bliže upoznaju kroz različite radionice. Među brojim aktivnostima naćiće se i one sportsko – rekreativne, usmerene na pravilan razvoj tela i mišića, radionica zdrave hrane, kurs plivanja, kao i mnoge druge kroz koje će moći da iskažu svoju kreativnost i talenat“, objasnila je Jelena Đoković.

Povezana vest:  NIS pomaže kupovinu automobila za razrušenu bolnicu u Kraljevu

I ove godine partner Kampa prijateljstva je Fondacija Princeze Šarlin, a prijatelji koji su, takođe, podržali održavanje događaja su Hotel Junior, Gebruder Weiss, Skijališta Srbije, Bambi, Iceberg Satal Centar, Studio Moderna, Auto prevoznik Feniks Giz, Eurocom.

Podsetimo, Kamp prijateljstva prvi put je organizovan 2013. godine pod sloganom „Drugarstvo bez granica“, a sa ciljem promocije prijateljstva, fer pleja, razumevanja i prihvatanja različitosti, promocije zdrave ishrane, razvoja ekološke svesti. Do sada, Novak Đoković fondacija je na Drugarijadi ugostila oko 300 mališana.