Novu sezonu direktnih prenosa opera iz Metropolitena u bioskopu „Sinepleks“ (Ušće) otvoriće stoti prenos Vagnerovog dela „Tristan i Izolda“.

Priča o Tristanu i Izoldi je srednjovekovna legenda o tragičnoj ljubavi, a novom produkcijom ove opere dirigovaće Sir Sajmon Ratle.

Nina Stem peva ulogu Izolde, koju je izvodila u više operskih kuća širom sveta, dok je u ulozi Tristana australijski tenor Stjuart Skelton, koji je u Metu pevao ulogu Sigmunda u operi „Prsten“ 2013. godine.
Ekaterina Gubanova i Evgenij Nikitin debituju u Metropolitenu pevajući uloge Braganje i Kurvenala, dok se Rene Pape treću sezonu zaredom vraća na ovu pozornicu.

Povezana vest:  BELEF 2011, Sutra uveče svečano otvaranje 20.BELEF-a

Režiju opere potpisuje Marijus Trelinski, reditelj duplog programa Metropolitena iz 2015. godine – „Jolanta“ i „Dvorac Modrobradog“.

Ljubitelji operske umetnosti će imati priliku da u sezoni 2016/2017 pogledaju ukupno 10 predstava, uključujući pet novih produkcija i tri premijere, koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji u bioskopu „Sinepleks“.

Svoju premijeru u visokoj rezoluciji imaće Verdijev biblijski ep „Nabuko“, sa Plasidom Domingom u naslovnoj ulozi, Mocartova opera „Idomeneo“, kojom će dirigovati muzički direktor Metropolitena, Džejms Livajn, ali i opera komponovana 2000. godine, „Ljubav izdaleka“ finske kompozitorke Kaije Sarihao.

Povezana vest:  Otvoren Drugi novobeogradski sajam knjiga

Posetioci bioskopa „Sinepleks“ moći da pogledaju nove produkcije Gunoove opere „Romeo i Julija“, sa Dianom Damrau i Vitorijom Grigoloom u ulogama Šekspirovih tragičnih ljubavnika, Dvoržakove „Rusalke“ sa Kristinom Opole u njenom prvom nastupu u Metropolitenu, i Štrausovog „Kavaljera sa ružom“, sa Rene Fleming kao Maršalin i Elinom Garančom u ulozi Oktavijan.

Nova sezona donosi i Mocartovu tragikomičnu operu „Don Đovani“ sa Sajmonom Kinlisajdom u njegovom prvom nastupu u Metropolitenu, Verdijevu „Travijatu“ sa Sonjom Jončevom u ulozi Violete, dok će se duo Ana Netrepko i Dmitrij Hvorostovski predstaviti u operi „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog.

Povezana vest:  Održan donatorski koncert FMU u Narodnom pozorištu

Karte koštaju 1.300 dinara, a kupovinom četiri ili više ulaznica ostvaruje se pravo na sniženu cenu karte od 1.000 dinara za sezonu 2016/2017.