Mnogobrojni prolaznici danas su znatiželjno zagledali šta se nalazi iza reči „Da dobro ne ostane skriveno“. Izazivajući interesovanje i radoznalost, reči su podstakle mnoge da se zamisle o tome šta se to krije iza njih. Neki su samo prolazili, neki izdaleka posmatrali, ne bi li pogodili šta je skriveno, dok su drugi pokušavali da zavire i razreše misteriju.

„Danas, dok sam se šetala sa prijateljicom, zaintrigirao me je sam natpis „Da dobro ne ostane skriveno“ i podstaklo na razmišljanje koliko sve manje primećujemo dobrotu u sebi i drugima. Uprkos tome što ponekad ostane skrivena, potrebno je da i dalje verujemo da dobrota ne može da nestane i da svi činimo dobra dela u manjoj ili većoj meri“, izjavila je Marija Ivković.

Povezana vest:  SIGURNI NA SUNCU UZ EUCERIN® SUN PREPARATE

Dobrota ni ovaj put nije ostala sakrivena, jer su Beograđani na svoje veliko iznenađenje otkrili „Ogledalo dobrote“.

„Veoma me privukla jednostavna ideja o dobroti. Morao sam da priđem i da zavirim šta se krije iza njih. Ono što sam video, bilo je veliko iznenađenje za mene. Ugledao sam ogledalo i u njemu sebe! I, onda mi je sinulo. Prvo dobrotu moramo da prepoznamo u sebi kako bismo uspeli da je vidimo i u drugima“, istakao je Nenad Marković.

Povezana vest:  Otvoren Humana kutak za dojenje

Ogledalo dobrote deo je najavne kampanje „Da dobro ne ostane skriveno“ Trag fondacije, koja ove godine jubilarni, deseti put dodeljuje VIRTUS nagradu za filantropiju.

VIRTUS nagrada se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, Fondacijom braće Rokfeler (RBF), Fondacijom Č.S. Mot i u direktnom partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Nagrade će se dodeliti, kao i prethodnih godina, poslovnim subjektima i pojedincima, koji su tokom 2015/2016. godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Povezana vest:  Kejt Mos pravi teretanu od 1,3 miliona dolara