Otkrivanjem „Ogledala dobrote“, koje je deo najavne kampanje „Da dobro ne ostane skriveno“, Trag fondacija objavljuje početak konkursa za desetu po redu VIRTUS nagradu za filantropiju. VIRTUS nagrada se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, Fondacijom braće Rokfeler (RBF), Fondacijom Č.S. Mot i Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Kao i ranijih godina, nagrade se dodeljuju korporacijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom 2015/2016. godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Povezana vest:  Šesti međunarodni kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost”

„Ove godine raspisujemo jubilarni, deseti po redu konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju. Ponosni smo što nam svake godine pristiže sve veći broj prijava, posebno u kategorijama koje su namenjene malim i srednjim preduzećima i poslovnim subjektima koji grade dugoročna partnerstva sa neprofitnim sektorom. Kandidate za nagrade iz svih oblasti mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, kao i same kompanije i preduzeća koji imaju programe iz oblasti korporativne filantropije“, izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filantropije Trag fondacije i dodala: „Svojim nesebičnim doprinosom i aktivnostima za opšte dobro, ovi filantropi stvaraju dodatne podsticaje građanima i građankama Srbije da se lično uključe u inicijative za unapređenje zajednica u kojima žive, kao i da podrže akcije za pomoć sugrađanima u nevolji“.

Povezana vest:  UNIQA i prijatelji prikupili milion dinara za Prihvatilište

VIRTUS nagrada za 2016. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Prijava za jubilarni konkurs počinje 10. oktobra i trajaće sve do 17. novembra 2016. godine. Više informacija o prijavi i samoj nagradi možete pronaći na sledećem linku: www.tragfondacija.org/virtus

Povezana vest:  KC "Grad": Predstavljanje korčulanskog Šušur festivala