Zlatna groznica ove zlatne jeseni svom silinom zahvata Savamalu, pa će novo izdanje Mikser Design marketa: Gold Rush, u nedelju, 16. oktobra sijati sjajnije od dijamanta! Preko 50 izlagača će predstaviti svoje rukotvorine i unikatne proizvode, od odeće i obuće, preko nakita, do notesa i aksesoara za kuću, i podstaći posetioce da prigrle zlatnu groznicu u svim svojim nijansama, materijalima i oblicima.

Zlato je najstariji metal koji su ljudi preradili, metalurška proizvodnja zlata startovala je još u 5. veku pre nove ere, i od tada, ono ne prestaje da gubi na vrednosti u gotovo svim civilizacijama poznatim istoriji. Zlato je vremenom preraslo u simbol luksuza, blagostanja, lepote, svetlosti, sunca i svega uzvišenog. Danas se promalja sa bilborda, modnih pista, spotova, filmova, snova alhemičara, Diorovih reklama, pesama Četa Fejkera, vratova vaterpolista i, kako se čini, ostaće utkano u naše poimanje stvarnosti još dugo vremena poput finih (zlatnih) niti.

Povezana vest:  Zagrevanje za treću Nike trku „We Run Belgrade" u Delta Cityju

Inspirisani večnim sjajem zlata, izlagači će posetiocima predstaviti novitete u svojim kolekcijama uz brojne popuste i akcije, a u skladu sa temom, organizatori Mikser Design marketa pripremaju i specijalnu poslasticu! Prizvan zovom zlatne groznice, mit o kralju Midi i njegovom zlatnom dodiru pretvoriće se u realnost 16. oktobra u 17h, pa će posetioci moći da upoznaju ultimativnog ljubitelja zlata iz antičke Grčke koji će pozlatiti bilo koji predmet ili komad odeće koji donesu. Pozlaćivanje će se naplaćivati po simboličnoj ceni od 100 dinara, a druženje sa kraljem Midom će trajati sat i po vremena.

Povezana vest:  NIKOLINA I GORAN POBEDNICI „LJUBAVNE OLIMPIJADE“

Mikser Design market: Gold Rush otvoren je u nedelju, 16. oktobra, od 12 do 20h, ulaz je slobodan, a izlagači koji će se u punom zlatnom sjaju predstaviti posetiocima su:

Aero Klub Modelar, Art up Designs, Bead Art jewelry, BG Mali vrt, Blejboj, BLF art jewelry, CASTOR Design Studio, Cin Cin Bells, Dear Diary notebooks, Din Djuve, Dolphin Jewelry, Glory Box, Gulch, Handsome Bags, Hrabri Krojac, Hvala kozmetika, Inana i Ma Ja, Jane Doe’s Craftroom, Jtdot, Kerefeke, Kreativke NS, La Mia Casa, Lookie nakit i Beogradski grafiti, LOM design, Mamamaya, Mamas zoo i Mustra, Mesec i Zec, Mirjana Jovanović i Madera Jewelry, Moj Pozitivdzija, MiaMia handmade cosmetics, Motor T-shirts, Nadezda Til, NGO Atina, Opposite Jewlery, PaNaSaKa Ceramics, Quetzalcoatl Wear, RavenSisters, REdesign21, Rename, Retro Kravate i Tri Tacke, Sabi Handmade, Šaram, Shtep, SK8RINGS, Studio Glina, Suknja ti i ja, Sundry Art i Flickr dekor, SnowyS art, Tabanica, Tanja Čeko, Thetka Fashion, Torbendzi i Babbitty Rabbitty, uNutRa, Vajlants handmade, Veseli Gavran, Wanted designers, Weggy i Something else, WOOD MOOD DESIGN, Wooden Bowtie.

Povezana vest:  Rekonstruisano šesto dečije igralište Veliko srce u Boru