Nastao pod okriljem Modnog studija Click, sada već davne 1996. godine, prilagođavajući se različitim svetskim trendovima ali i našim društvenim okolnostima, Belgrade Fashion Week se trudi da unapređuje kvalitet programa i organizacije, držeći korak sa sličnim manifestacijama u svetu koje su mu bile uzor od samog osnivanja.

Organizatori od samog početka paralelno neguju umetnički i edukativni pristup manifestaciji. Takav okvir delovanja uveliko nadilazi organizovanje revija.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Tadić: Puno srce, da zaplačeš

Organizacioni tim Beogradske nedelje mode trudi se da dovede važne goste, predavače, modne i biznis stručnjake iz Evrope, da podrži brojne domaće umetnike, organizuje izložbe koje promovišu savremeni dizajn ali i našu tradiciju i ljude koji zavređuju pažnju.

Kao društveno odgovoran projekat organizatori BFW-a se trude da iskoriste modu kao snažan komunikacioni kanal koji omogućava da informacije dođu do različitih delova javnosti. Tradicionalno Beogradska nedelja mode učestvuje i organizuje brojne humanitarne akcije i kampanje za podizanje svesti o najtežim društvenim problemima. Tako će biti i ovoga puta kada će se promovisati značaj testiranja na HIV i to u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović  Batut“

Povezana vest:  CeraVe: Svetski dermakozmetički brend konačno dolazi u Srbiju!

Ovaj značajan jubilej BFW će obeležiti vremenski dužim trajanjem – u skladu sa rimskim ispisom našeg jubileja biće toXL izdanje Nedelje mode. Pripremamo veliki broj kvalitetnih revija, autorskih kolekcija, atraktivnih brendova, značajnih izložbi, zanimljivih promocija i to na najatraktivnijim mestima u gradu, a detaljne informacije I raspored dešavanja možete pronaći u program 40. Beogradske nedelje mode koji vam dostavljamo u prilogu.

Povezana vest:  Regionalni festival vina i gastronomije "BELGRADE WINE AND DINE" u novembru u Mikser Houseu