Lifestyle brand Diesel postao je zvanični partner legendarnog italijanskog fudbalskog kluba AC Milan. Partnerstvo bi trebalo da traje najmanje tri godine, a DIESEL će biti zadužen za odevanje igrača van terena. Dve italijanske ikone sa veoma izraženim globalnim prisustvom vezuju veoma jake DNK sličnosti – timski duh, hrabrost iznad svega i želja za konstantnom pobedom. Ujedinjeni nekonvencionalnom strašću prema sportu, strast kojom su DIESEL i AC MILAN isijavali, svako na svom putu, dovela ih je do neslućenih visina.

Povezana vest:  Muslin: Igraćemo ofanzivnije

Renzo Rosso, osnivač Diesela: “Moja porodica, DIESEL i ja smo ostvarili dugogodišnji san. Izvanredna putovanja DIESEL-a i Milan-a su neraskidivo povezana – mi smo dva glavna italijanska igrača, ikone, slični po duhu, sa globalnom rezonantnošću, a udružuju nas san, ponos, strast i hrabrost. Želimo da ovu saradnju učinimo jedinstvenom, obogatimo ironijom, inovacijama i modernošću!“

„Odrasla sam uz crvenu i crnu boju. Oduvek sam se osećala da mi je to druga koža. Postale su moja strast – ista ona strast koja je povezala AC MILAN i DIESEL prilikom sklapanja partnerstva. Diesel je dinamična, internacionalna kompanija u svetu mode, orjentisana na mlađe tržište, isto ono do koga AC MILAN želi da dopre. To je trend među vodećim evropskim klubovima“, izjavila je potpredsednica AC Milan i CEO Barbara Berlusconi.

Povezana vest:  Božović: Oni koji nisu u timu ove godine, mogu da se dokažu naredne sezone