gazela1Od četvrtka, 1. jula izmene saobraćaja zbog radova na Gazeli

 

Radovi na mostu „Gazela“ u Beogradu počinju sutra pa će za saobraćaj biti zatvorene pojedine trake i prilazi mostu, a doći će i do promene režima saobraćaja linija gradskog prevoza. Zbog radova koji počinju 1. jula za saobraćaj će biti zatvorene izlazne rampe ka ulici Kneza Miloša i Topčiderskoj zvezdi i ulazne rampe iz Savske i Bulevara vojvode Mišića, zbog čega se preporičuju alternativni pravci.

Od 1. jula biće dozvoljeno levo skretanje iz Višegradske u ulicu Kneza Miloša, a u ulici Gavrila Principa, od raskrsnice sa ulicom Mihajla Bogićevića do Crnogorske, biće uveden jednosmerni režim saobraćaja ka Brankovom mostu.

Tokom radova, na petlji kod Hitne pomoći biće zabranjen saobraćaj za sva vozila, osim za vozila javnog prevoza, vozila hitnih službi i vozila gradskih komunalnih preduzeća.

Povezana vest:  Na Dunavskom ostrvu u Beču 70 ovaca umesto kosilica

Radovi na autoputu, na deonici od mosta „Gazela“ kod Sava centra do petlje Tošin bunar, počinju 3. jula, a za saobraćaj će se zatvarati jedna polovina kolovoza po deonicama, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na drugoj polovini kolovoza. Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulica Milutina Milankovića i Bulevar Zorana Đinđića.

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sve sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza, kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

Tokom rekonstrukcije, linije 17 i 18 neće menjati trase u zoni „Gazele“. Linije 88, 89 i 601 delimično menjaju trase u smeru ka Novom Beogradu, tako što će vozila sa ovih linija saobraćati do petlje kod Hitne pomoći i nazad preko „Gazele“ do svoje redovne trase. Linija 94 delimično menja trasu u zoni mosta u smeru ka Miljakovcu, pa će vozila sa te linije saobraćati do petlje kod Hitne pomoći i nazad ispod mosta do svoje redovne trase. Vozila sa linije 74 će u oba smera, umesto ulicom Kneza Miloša i „Gazelom“, saobraćati preko Trga Nikole Pašića, Dečanske ulice i Brankovog mosta, zatim ulicom Španskih boraca i Bulevarom Zorana Đinđića do svoje redovne trase. Uspostavlja se nova tramvajska linija sa oznakom 13, koja će ići od Bloka 45 do Banovog brda, a na koju će biti preusmerena vozila sa postojećih tramvajskih linija 11 i 13, koje će se ukinuti.

Povezana vest:  Specijalno izdanje - knjiga i dvd "The Other Boleyn Girl"

U okviru rekonstrukcije deonice od „Gazele“ do petlje Tošin bunar biće delimično izmenjene i linije 17 i sezonska linija Ada 5, kao i linije 18, 88, 601 i sezonska linija Ada 2. U okviru izmena biće ukinuta stajališta „Sava centar“, Španskih boraca“ i „Beogradska arena“ u Bulevaru Arsenija Čarnojevića u smeru ka mostu „Gazela“ za linije 17, 18, 88, 94, 601, Ada 2 i Ada 5, kao i stajališta „Milutina Milankovića“ i „Blok 24“ u ulici Proleterskih solidarnosti u smeru ka „Gazeli“ za linije 89 i 94. Te linije će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta gradskog prevoza. U smeru ka Novom Beogradu i Zemunu vozila sa linija 17, 18, 88, 89, 94, 601, Ada 2 i Ada 5 neće menjati trase.

Povezana vest:  MARIJANA MIĆIĆ I BOJAN BJELIĆ U KAMPANJI #RUNFREE