farmerke-za-izbeglice-1-1Aukcija farmerki koje su donirale poznate svetske licnosti u okviru globalnog projekta „Farmerke za izbeglice„, a koje je potom oslikao Dzoni Dar, zvanicno je zatvorena 31. oktobra uz dramaticno nadmetanje u poslednjim minutima. Za tri mesecatrajanja aukcije, prikupljeno je vise od 280.000 funti koje ce biti donirane Medjunarodnom komitetu spasa i pomoci da se finansiraju inicijative ove organizacije koja pomaze milionima izbeglica sirom sveta, ukljucujuci i Srbiju.

Povezana vest:  NOVOGODIŠNJA STENDAP KOMEDIJA IVANA TOMIĆA U MIKSER HOUSEU

Komad garderobe koji je prodat po najvecoj ceni bio je kaput koji je donirao pokrovitelj projekta, Njena Visost Seika Javaher Al Kasimi, supruga Njegove Visosti vladara Sardze, koji je Dar oslikao geometrijskim oblicima zlatne boje, a koji je prodat za100.000 funti.

Za kraj aukcije, farmerke su prikazane na izlozbi u galeriji „Saci“ u Londonu koja je privukla vise od 20.000 posetilaca iz celog sveta koji su imali priliku da uzivo vide ova umetnicka dela Dzonija Dara. Tim povodom, ovaj umetnik rekao je: „Ja ne vidim izbeglice, ja vidim ljude koji imaju snazan san. Pogledajte samo njihovu odlucnost i borbu. Izbeglice su postali sticajem ruznih okolnosti, ali oni su i dalje borci za vlastite snove i bolje ljudske odnose.“

Povezana vest:  ŠIROM ZATVORENIH OČIJU 2013 – ODBROJAVANJE