Predstojećeg vikenda u Njitri (Slovačka) će biti održan tradicionalni „Turnir olimpijskih nada“. Iza vrlo masovnog takmičenja, koje obično okuplja strelce iz desetak zemalja, je tradicija duga više od dve decenije, a srpski takmičari su do sada imali mnogo uspeha.

Upravni odbor SSS prihvatio je predlog sportskog direktora Srećka Pejovića, da u reprezentaciji Srbije za 22. „Turnir olimpijskih nada“,  bude šestoro strelaca, svi u gađanju vazdušnom puškom.

Reprezentaciju Srbije za Njitru čine – juniori: Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac) i Lazar Kovačević (Jagodina 92), mlađe juniorke i kadetkinje: Marija Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova) i Teodora Vukojević („Čika Mata“), mlađi juniori i kadeti: Veljko Ilić (Smederevo) i Đorđe Savić („Oko sokolovo“, Kosjerić).

Trener ekipe je Saša Iker.

Po tradiciji, u Njitri će se nadmetati i reprezentacija Beograda.

Povezana vest:  Otkrivena putanja Olimpijske baklje za igre u Londonu

U timu koji u Slovačku putuje o trošku Streljačkog saveza Beograda su – puška juniorke i kadetkinje: Marija Zavišić (Policajac), Ivana Marić, Jovana Jović (obe Novi Beograd Ušće), puška juniori i kadeti: Aleksandar Nikolić, Aleksa Simović (Novi Beograd Ušće), Ratko Bućić, (Partizan), pištolj juniorke i kadetkinje: Natalija Anastasijević (Partizan), Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), Teodora Simić (Crvena zvezda), pištolj juniori i kadeti: Branko Mašanović (Policajac), Stefan Todorović (Kolubara).

 Počinje selekcija za EP u Mariboru

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović sastavio je predlog kriterijumskih takmičenja za izbor reprezentacije za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Mariboru ( 6 – 12. mart 2017. godine). Predlog je prosleđen na usvajanje Upravnom odboru.

Kriterijumska takmičenja za sastav seniorskog tima su:drugo kolo Kupa Srbije (26 i 27. novembar), Trofej i Gran pri Beograda u okviru Internacionalnog prvenstva Beograda (10. i 11. decembar), treće kolo Kupa Srbije (17. i 18. decembar) i međunarodni turniri u Rušama i Minhenu koji će biti održani u januaru naredne godine. U slučaju da bude još dilema konačna odluka biće doneta posle finala Kupa Srbije, koje je na programu u februaru.

Povezana vest:  Von osvojila mali kristalni globus u spustu

Na spisku kriterijumskih takmičenja za sastav juniorske selekcije su ista nadmetanja i još juniorski turnir Velika nagrada Smedereva (25 – 27. novembar).

– Pored kriterijumskih takmičenja prilikom izbora reprezentacije u obzir će se uzimati i postignuti rezultati na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Đeru, na Svetskim kupovima i Olimpijskim igrama. Takođe, računaće se i rezultati reprezentativaca koji studiraju u inostranstvu, a takmiče se u redovnom sistemu takmičenja njihovih univerziteta ili klubova i redovno treniraju i izveštavaju o svojim aktivnostima – najavio je Pejović.

Povezana vest:  Sekretarijat za sport uplatio više od 10.000 sati treninga beogradskim sportskim klubovima

Konačan sastav reprezentacije usvaja Upravni odbor.

Sprema se strategija za Tokio

U prostorijama Streljačkog saveza Srbije 3. novembra održan je sastanak članova olimpijskog tima i njihovih trenera sa rukovodstvom SSS, predsednikom Sinišom Mašovićem, generalnim sekretarom Nenadom Petkovićem,  sportskim direktorom Srećkom Pejovićem i predstavnikom Stručne komisije Streljačkog saveza Srbije Draganom Markovićem.

Razmatran je učinak na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i izveštaj sportskog direktora Pejovića o OI, koji je usvojio Upravni odbor.

Strelci i treneri su izneli sugestije u cilju izvlačenja iskustava i radi bolje pripreme za predstojeći olimpijski ciklus i Olimpijske igre u Tokiju.

 

Informacija o sastanku biće predstavljena članovima Upravnog odbora SSS na narednoj redovnoj sednici, 16. novembra 2016.