AUTOPUTRekonstrukcija autoputa na deonici od „Gazele” do petlje Tošin bunar počinje sutra

 

Rekonstrukcija autoputa na deonici od „Gazele” do petlje Tošin bunar, u okviru „Faze 1” obnavljanja ovog mosta, počinje sutra. Za saobraćaj će se zatvarati jedna polovina kolovoza po deonicama, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na drugoj polovini kolovoza. Zbog toga će doći do izmena rada pojedinih linija javnog gradskog prevoza. Linija 17 i sezonska linija ADA 5 na delu od ulice Omladinskih brigada do mosta „Gazela” saobraćaće sledećom trasom: Bulevar dr Zorana Đinđića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom. 

Linije 18, 88, 601 i sezonska linija ADA 2 će na Novom Beogradu od kružnog toka kod ulice Španskih boraca saobraćati sledećom trasom: Španskih boraca – Bulevar dr Zorana Đinđića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom.  

Povezana vest:  KIKO Milano donosi čarobnu prazničnu kolekciju koju morate imati u kozmetičkoj torbici

Linija 89 će na Novom Beogradu, od raskrsnice ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića, saobraćati sledećom trasom:  Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom.
Linija 94 će na Novom Beogradu od raskrsnice ulice Španskih boraca i Bulevara Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom: Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom
U okviru pomenutih izmena biće ukinuta stajališta „Sava centar”, „Španskih boraca” i „Beogradska arena” (Proleterskih solidarnosti) u Bulevaru Arsenija Čarnojevića (autoput) u smeru ka mostu „Gazela” za linije 17, 18, 88, 94, 601, ADA 2 i ADA 5, kao i stajališta „Milutina Milankovića” i „Blok 24” u ulici Proleterske solidarnosti u smeru ka mostu „Gazela” za linije 89 i 94. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta. 
U smeru ka Novom Beogradu i Zemunu vozila sa linija 17, 18, 88, 89, 94, 601, ADA 2 i ADA 5 neće menjati trase.

Povezana vest:  Da li znate šta povezuje Meksiko, Jamajku, Crnu Goru i Zlatibor?

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulice Milutina Milankovića i Bulevar Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje: Tošin bunar (Omladinskih brigada) preko ulice Tošin bunar (Omladinskih brigada) i Sava centar preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu. Pristup Brankovom mostu se preporučuje ulicom Milentija Popovića i Bulevarom Mihajla Pupina. Iz smera Autokomande ka Novom Beogradu alternativni pravci su ulice: Savska i Karađorđeva ka Starom savskom mostu i Sarajevska i Gavrila Principa, koje su jednosmerne, ka Brankovom mostu. Savska i Karađorđeva su alternativni pravci i u suprotnom smeru. 

Povezana vest:  Takmičenje javnih ličnosti u pravljenju sušija (FOTO)

Sekretarijat za saobraćaj i Direkcija za javni prevoz apeluju na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza, kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.