moda-za-poneti-plakat-monike-lang-1Moda za poneti predstavlja manifestaciju koja već deset godina kontinuirano i respektabilno promoviše, afirmiše i prezentuje rad mnogobrojnih dizajnera, umetnika i kreativaca iz zemlje i regiona. Sa pažljivo biranom selekcijom učesnika, Moda za poneti svake sezone postaje relevantni pokazatelj umetničkih stremljenja, modnih trendova i aktuelnih ideja. Ove godine 16, 17. i 18. decembra od 17-22h u KC Grad biće održano njeno specijalno jubilarno praznično izdanje.

Kao i do sada, uigrani tim istoričarki umetnosti Sonje Beljić i Jelene Gagić na čelu sa Ljudmilom Stratimirović, autorkom projekta i umetničkom direktorkom KC Grad, uspešno će realizovati decembarsku Modu za poneti na kojoj je planirano da izlaže preko 100 izlagača.

Povezana vest:  30. AMSTEL FASHION WEEK, Još jedno uzbudljivo modno veče u Beogradu (FOTO)

“Kao prateći program jubilarne Mode za poneti održaće se izložba Modini plakati talentovane grafičke dizajnerke Monike Lang koja će znakovito mapirati njeno postojanje kroz proteklu deceniju.  Ženstvena, nežna ali i duhovito oblikovana grafička rešenja vizualizuju jedinstveni koncept manifestacije Mode za poneti, kreativnu energiju brojnih umetnika koje oko sebe okuplja i njenu publiku. Monika stvara dinamične kolaže koji ilustruju težnje moderne žene oslanjajući se na estetiku 50tih godina, razigran i topao kolorit pop arta i maštovit uticaj ready made-a. Dizajnerka ostaje dosledna karkterističnom paternu da vešto izostavlja detaljne crte lica na likovima sa plakata i time ostavlja mogućnost publici da se identifikuje sa njima. Sveprisutni floralni motivi na Modinim plakatima suptilno sugerišu promenu godišnjih doba u prirodi, aludirajući i na smenu modnih kolekcija po sezonama. Iskren, ekološki prijatan i dopadljiv dizajn plakata uspešno komunicira sa publikom i svojim kvalitetima već deceniju doprinosi prepoznatljivosti brenda Moda za poneti.” iz teksta Sonje Beljić i Jelene Gagić.

Povezana vest:  Restoran ''Lorenzo&Kakalamba'' ugostio sinoć članove benda Gotan Project!

Monika Lang, diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Grafika i knjiga. Kao freelance ilustratorka i grafička dizajnerka učestvuje pre svega u projektima vezanim za kulturu i izdavaštvo. Sa KC Gradom sarađuje od otvaranja, 2009. godine. Članica je dizajnerske grupe Turbosutra, s kojom se od 2006. kontinuirano bavi kreativnim i izlagačkim radom. Predavač je na odseku Grafički dizajn Fakulteta za umetnost i dizajn.

Povezana vest:  Lov na blago: Naučni zadaci za najmlađe istraživače

www.behance.net/monikalang;

www.monikalang.com