Firma AGIT 2008, jedna od vodećih u oblasti usluge prevoza generalnih tereta i intermodalnih jedinica u regionu, organizovala je svečani skup povodom predstavljanja aktuelnih poslovnih planova, vizije budućnosti i novih poslovnih prostorija.

Skupu su prisustvovali Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Davorka Velecki Čičak, ovlašćeni ministar Ambasade Republike Hrvatske u Srbiji, Vasilije Krstić, komercijalni direktor Srbija Kargo,  Goran Masnec, viši stručni savetnik Hrvatske privredne komore podsektor za CEFTA, predsednici opština Grada Beograda, generalni direktori vodećih firmi iz Srbije i regiona, kao i Danijel Krakić, predsednik uprave HŽ Cargo d.o.o. i predstavnici AGIT -2008 iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

„Drago mi je što, nakon osam godina od osnivanja naše poslovne jedinice u Beogradu, mogu da kažem da AGIT 2008 već ima bazu dobrih poslovnih odnosa sa klijentima i poslovnim partnerima u Srbiji. Ali, takođe mi je drago što  mogu da najavim da ćemo u narednom periodu intenzivirati naše aktivnosti u Srbiji, sa ciljem da unapredimo već postojeće odnose poverenja i dobre saradnje i uspostavimo nove“, rekao je direktor AGIT-2008 u Srbiji, Zvonko Rukavina i istakao da se planovi i način poslovanja AGIT-2008 poklapaju sa nastojanjima Srbije da u što većoj meri primeni sve standarde, koje, u  oblasti usluge prevoza generalnih tereta i intermodalnih jedinica, preporučuje Evropska unija:“ Naš poslovni plan, ali i naša misija je da promet roba u regionu podignemo na viši nivo i uvereni smo da ćemo u tome uspeti. Mislim da imamo sve što je potrebno za to: stručan kadar, spremnost da uložimo svu svoju energiju i iskustvo i potpunu podršku našeg osnivača HŽ Cargo d.o.o., koja nam, između ostalog, donosi prednost povezanosti s najvećim lukama i železničkim upravama u regionu i Evropi. Naše poslovanje u Srbiji, sa druge strane, podržano je i činjenicom da AGIT d.o.o., već 23 godine, ima dobru saradnju sa preduzećem Železnice Srbije.“

Povezana vest:  Zahvalite se osobama koje su vam podrška

„Iako godišnje poslujemo sa preko 800  klijenata širom Evrope, a preko 70 odsto naših prihoda ostvarujemo na međunarodnom tržištu, za nas je regionalna saradnja prioritet. Otvaranjem poslovnih jedinica u Sarajevu i Beogradu, započeli smo jednu novu eru našeg poslovanja, koja može imati samo pozitivne efekte na razvoj privrede i trgovine i rast prometa roba, to jest uvoza i izvoza celog regiona“, istakao je u svom obraćanju gostima skupa generalni direktor AGIT grupacije u Zagrebu, Gordan Žurga, i naglasio:“Na tom putu već smo se suočili sa mnogim izazovima, ali izazovi jesu sastavni deo nastojanja da svoj posao radite najbolje moguće. Naša poslovna strategija uvek je, pre svega ostalog,  podrazumevala, brigu o zadovoljstvu korisnika, uspostavljanje strateškog partnerstva sa najvećim privrednim subjektima i društveno odgovorno ponašanje. Tako će biti i u budućnosti.“

Povezana vest:  Predstavljena nova Eucerin DERMOPURE linija za masnu i problematičnu kožu

Prisutne je kratkim govorom pozdravio i Danijel Krakić, predsednik Uprave HŽ Cargo d.o. o., zahvaljujući se prisutnima na saradnji i dolasku na otvaranje novih prostorija, koje označavaju početak nove ere u poslovanju Agit 2008  u Srbiji .“ HŽ Cargo, a time i Agit d.o.o, i Železnice Srbije to jest Srbija Kargo, imaju iste ciljeve u pogledu razvoja prevoza robe u regionu. Naša dosadašnja saradnja bila je veoma dobra, a mi verujemo da može biti daleko veća i trudićemo se da to i postignermo“, zaključio je Krakić.

Kao jedan od primera uspešnog i vizionarskog poslovanja Agit d.o.o,  predstavnici  Agit d.o.o. naveli su projekat Go rail –Go green, sufinansiran programom Evropske Unije pod nazivom Marco Polo II, čiji je cilj povećanje udela intermodalnog prevoza kroz usmeravanje saobraćaja sa puteva  na železnicu, morsku i unutrašnju plovidbu. Partneri Agita u projektu su kontejnerski terminal AGCT iz Rijeke te Baltic Container Terminal (BTC) iz Poljske. Ovaj projekat potpuno je u skladu sa planovima Evropske unije da do 2020.godine procenat intermodalanog prevoza, zbog prednosti povoljnog uticaja na životnu okolinu i privredni razvoj, zauzme 40% ukupnog međunarodnog i nacionalnog transportnog prevoza.

  • Firma Agit d.o.o, posluje od 1993.godine, u Srbiji od 2008.godine, i u stopostotnom je vlasništvu HŽ Carga d.o.o.
  • Zahvaljujući jedinstvenoj povezanosti između luka Rijeka, Split i Ploče, kontejnerskih terminala u Zagrebu, Osijeku i Slavonskom Brodu, železničkih pruga i puteva, te činjenici da HŽ Cargo d.o.o. raspolaže s 147 lokomotiva i oko 5500 vagona različitih serija, Agit d.o.o vodeći je organizator intermodalnog prevoza u Hrvatskoj i godišnje preveze 4 miliona tona robe, odnosno 30 hiljada kontejnera.
  • Kao lideru u postavljanju novih i visokih standarda kvaliteta, profesionalnosti i pouzdanosti u području ekološki prihvatljivog železničkog prevoza u regionu jugoistočne Europe, firmi Agit d.o.o. dodeljena je nagrada „Brand Leader Award“.
Povezana vest:  Emina Jahović novo zaštitno lice brenda Extreme Intimo