15078967_1351936601492459_6102221321049475633_n-copyHumanitarna organizacija Fondacija „Dedinje“ organizuje u četvrtak 15. decembra u klubu Koketa na Adi Ciganliji prikupljanje pomoći za lečenje petogodišnjeg Andreja Petrovića koji boluje od celebralne paralize. Program počinje od 20 časova a prisutne će tokom večeri zabavljati Nevena Jeremić (DJ), Bit bend, Aleksa Jelić, Danijela Karić i plesna grupa „Dare to dance“ – Ivan Mileusnić.
Brojne poznate ličnosti podržale su ovu akciju i najavile svoje prisustvo na humanitarnoj žurci. Medju njima su Vuk Kostić, Sergej Trifunović, Lena Kovačević, Milan Vasić, Milan Kalinić, Zorana Pavić, Ivan Mihailović, Nina Janković, Dušan Kecman, Irina Vukotić, Ivan Mileusnić, Nina Lečić, Iva Gajić, Duško Vukić, Saša Plećević /Dr.Feelgood, Aca Stojanović, Ognjen Koroman, Vladimir Jovičić, Neven Majstorović, Dejan Pantelić, Sevdah Baby & Djixx, Bojan Krstović, Milivoje Ćirković, Nebojša Petrovic itd.
Andrej je rođen 2011. godine u Beogradu, a zbog teških komplikacija na samom rođenju, na svet je došao bez vitalnih fiunkcija. Reanimiran je, međutim nedostatak kiseonika uzrokovao je veliko oštećenje motoričkog dela mozga. Dijagnostifikovana mu je cerebralna paraliza najtežeg oblika. Andrej nema kontrolu pokreta glave i vrata, ne može samostalno da sedi, stoji, niti da se kreće. Ne govori. Pored svega toga ovaj preslatki dečak je nasmejano, zadovoljno i zahvalno dete koje uživa u društvu, igri, šali. Kako bi mu se stanje poboljšalo, Andreju su neophodna banjska lečenja, rehabilitacija u Rehabilitacionom centru „Renona“. kineziterapije, hipoterapije, kao i medicinska pomagala. Porodica nema finansijske mogućnosti da plati lečenja koja su malom Andreju potrebna i apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovom detetu.
Donacija za Andreja moze da se uputi i slanjem sms poruke – SMS SA TEKSTOM 177 posaljite na 3030.
Povezana vest:  Aukcija povodom godišnjice smrti Majkla Džeksona