Predivne stvari mogu da se naprave od limenki, a posebno haljine. Reciklaža u 21. veku postaje prioritet, a kreatorka Milica Marinković na originalan način je iskoristila plavo sive limenke za originalne i vrlo nosive kreacije koje će biti prezentovane u Beogradu. Jednu od ukupno šest nesvakidašnjih haljina nosiće Milica Dabović, proslavljena košarkašica i evropska šampionka, a podršku reviji dala je Agencija za zaštitu životne sredine.

Povezana vest:  Centar za unapređenje društva podelio paketiće najmlađima

– Već sam imala izložbu haljina u Macurinom muzeju, a sada ću prikazati dopunjeno izdanje u ponedeljak u Galeriji Štab. Pravim haljine od recikliranog materijala tako što limenku pretvorim u eko tekstil. Te haljine su nosive i poenta je da mogu da se obuku, da u njima može da se kreće. Veliko mi je zadovoljstvo što će jednu od mojih haljina nositi i Milica Dabović. – kaže Milica.

Povezana vest:  Nastavak podrške zdravstvenom sistemu Srbije

Ona ističe da je upravo u reciklaži modna budućnost, a konstantnu podršku u realizaciji dobila je od kompanije Red Bull.

– Potrebna je energija i neiscrpna inspiracija za stvaranje ovakvih haljina, uvek imam ideju. Tako sam napravila neke avangardne haljine i šalim se da sam napravila budući tekstil i haljine budućnosti. Kada ne bude više postojalo pravog materijala, sve će se reciklirati. – zaključila je kreatorka.

Povezana vest:  NAJPOPULARNIJE DEČIJE IGRE U DELTA CITYJU

Velika muzička podrška u Galeriji Štab, u ponedeljak (26. decembar) biće El Jazzyra & Easy A b2b I’gor, početak velikog Art performansa zakazan je za 20 časova.

PHOTO: Marko Đurić