webnovi_bg_zima_2017-1Zima u prestonici nudi mnogo razloga Beograđanima da izađu na ulice čak i kad temperatura padne ispod nule. Čak dva meseca, od 1. decembra do 1. februara, održava se manifestacija Beogradska zima, pod čijim okriljem je organizovano pregršt interesantnih programa za sve uzraste i svačiji ukus.

Praznični duh se već odavno oseća na Trgu republike koji je tokom dva meseca pretvoren u Trg otvorenog srca postavkom drvenih kućica u kojima se može naći sve i svašta- od toplih napitaka i slatkiša, preko novogodišnjih ukrasa, nakita, suvenira, igračaka, sve do tradicionalnih rukotvorina. Nacionalna alijansa za lokalni razvoj organizovaće izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina, a mališani će vikendima uživati u predstavama i programima u organizaciji Dečijeg kulturnog centra.

Trg Nikole Pašića takođe sija u prazničnom ruhu zahvaljujući Klizalištu koje je sugrađanima na raspolaganjubesplatno od 20. decembra do 1. februara. Pored klizanja, posetioci će uživati i u zabavnom programu, a posebna poslastica biće nastupi interesantnih mladih bendova svake subote od 19.30h.

Povezana vest:  Beograd postaje epicentar najveće evropske proslave 150. rođendana Levi's 501®

Ljubitelji klizanja mogu se obreti i na festivalu Ice@Taš od 15. decembra do 15. februara- klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, a prateći zabavni program biće orgranizovan svakodnevno. Jedinstvena tematska žurka održavaće se svakog petka- Retro party night probudiće nostalgiju hitovima iz prošlog veka.

Srpske narodne bajke i bajke Braće Grim oživeće na platou ispred UK Vuk od 14. decembra do 15. januara u okviru Trga bajki. Pored predstava, na trgu će se naći i tezge sa starim srpskim rukotvorinama, kao i malo lutkarsko pozorište.

Savska promenada takođe se od ove godine uključuje u prazničnu euforiju brojnim programima za decu i odrasle koji će trajatido 15. februara. Posetiocima će svakodnevno od 10 do 22h biti dostupno besplatno klizalište, dvorac, bina sa knjigama i drugi sadržaji, a večernji časovi rezervisani su za diskoteku na ledu koja će biti otvorena do ponoći.

Povezana vest:  Osmi beogradski karneval brodova u subotu

Za mnoge Nova godina nije potpuna bez posete Beogradskom sajmu na kome se već 56. put održava tradicionalni Novogodišnji festival. Posetioci su od 16. do 30. decembra uživali u zabavnim sadržajima, kao i u 39 planiranih programa među kojima su bile predstave za decu, muzički nastupi itd.

Odbrojavanje do najluđe noći počelo je  već juče 29. decembra na Sava promenadi koncertom Kikija Lesendrića i Pilota, iTropiko benda.
30. decembra ispred Doma Narodne Skupštine nastupiće Bijelo dugme i Aca Lukas, a 31. decembra, u 2017-u će nas uvesti Bajaga i Instruktori i Plavi orkestar.

Povezana vest:  Sil još uvek voli Hajdi Klum

Nakon burnog dočeka, prvi dan nove godine tradicionalno je obeležen manifestacijom Ulica otvorenog srca, koja se održava na potezu od Svetorgorske do Ulice Strahinjića Bana. Ova humanitarna manifestacija posvećena najmlađima organizovaće se i u drugim gradskim opštinama- Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac i Obrenovac, a takođe i na Savskoj promenadi.

Kao i svake godine, na Božić će biti organizovano lomljenje česnice na Trgu otvorenog srca, a 13. januara ispred Starog dvora biće organizovana proslava Srpske Nove godine.

 

Satnice koncerata:

Dom Narodne skupštine

 

  1. decembar

20:00-21:00 DJ Papović

21:00-22:30 Bijelo dugme

23:00-01:00 Aca Lukas

 

  1. decembar

21:00-22:30 Plavi orkestar

23.00-01:00 Bajaga i Instruktori

01:00-03:00 DJ Papović