Svetski poznati dizajner Karl Lagerfeld dizajnirao je Svarovski tijaru za debitantkinje na ovogodišnjem bečkom „Operskom balu“ koji će se održati 23. februara 2017. godine. Tijara pod nazivom „Le beau Danube bleu“ („Lepi plavi Dunav“) inspirisana je valcerom Johana Štrausa „Na lepom plavom Dunavu“ kojim se svake godine tradicionalno otvara bal. U februaru ove godine Štrausov valcer će ujedno proslaviti i 150. jubilej.

Povezana vest:  KIKO MILANO proslavio 25. rođendan

Tijara koju će nositi debitantkinje na „Operskom balu“ predstavlja spoj klasičnih i modernih elemenata. Za izradu jedne tijare upotrebljeno je 394 prozirnih i safirno plavih Svarovski kristala, kao i pet kristalnih bisera. „Tijara je moja vizija krunisanja Dunava“, izjavio je Lagerfeld u opisu svog dizajna.

„Operski bal“ u Beču se svake godine organizuje u Državnoj operi i vrhunac je balske sezone u austrijskoj prestonici. Od 50-ih godina prošlog veka Državna opera i preduzeće Svarovski sarađuju u izradi tijare za debitantkinje. Svake godine Svarovski angažuje međunarodno poznatog dizajnera koji u kreiranju tradicionalnog nakita treba da ostavi svoj pečat.

Povezana vest:  DERCOS - NOVA VICHY LINIJA PROTIV PERUTI

PHOTO: Karl Lagerfeld i Thomas Schrott/Swarovski