djordje_luis

SRBIN ZA VOLANOM MCLARENA

Pobednik ovogodišnjeg globalnog programa pod nazivom Vožnja života u organizacii Johnnie Walkera je Đorđe Simić iz Beograda

Zahvaljujući Johnnie Walkeru, danas se Đorđu Simiću ostvario životni san, da sedne za volan bolida koji je 2008. osvojio šampionat Formule 1 za Vodafone McLaren Mercedes tim, kao učesnik u globalnom programu “Vožnja života”.

Đorđe je postigao najbolje rezultate u intenzivnom finalnom izboru u Engleskoj sa timovima Johnnie Walkera i Vodafone McLaren Mercedesa, i osvojio je glavnu nagradu – vožnju u bolidu Luisa Hamiltona na stazi Silverston, na kojoj se vozi godišnja trka za Veliku nagradu Britanije.

Desetine hiljada učesnika iz mnogo zemalja se prijavilo a samo sedamnaestoro njih je učestvovalo u izuzetnom trodnevnom programu u Engleskoj, od kojih je samo jedan imao priliku da vozi McLaren bolid.

Povezana vest:  „Veliko srce" obradovalo decu Zvezdare, „Duga" 14-ti vrtić sa rekonstruisanim igralištem i prvi sa novom bibliotekom

djordje_bolid

Tokom tri dana učesnici su bili podvrgnuti brojnim fitnes, mentalnim i testovima vožnje pod nadzorom instruktora iz McLaren tima.

Đorđe Simić je nakon vožnje izjavio:”Ovo je zaista bila vožnja života! Za mene je neizmerna čast što sam imao priliku da vozim bolid Formule 1. Oduvek je bio moj san da vozim bolid Vodafone McLaren Mercedesa i drago mi je što sam kroz ovaj program uspeo da pokažem sudijama da posedujem potrebnu kontrolu i veštine da vozim bolid. U ime svih finalista želeo bih da se zahvalim Johnnie Walkeru što je organizovao jedan ovako nezaboravan doživljaj i što nam je omogućio da učimo i napredujemo uz ovakve stručnjake.”

Povezana vest:  Epl i dalje najvrednija firma na svetu

Vozač tima Vodafone McLaren Mercedes Luis Hamilton nakon finalnog dana izjavio je:”Ovo je jedno od najboljih takmičenja koje sam video u okviru Formule 1. Johnnie Walker omogućava vozačima koji nisu profesionalci da razviju veštine i sednu za volan bolida Formule 1, a to nije lak zadatak. Zaista sam impresioniran kako je Đorđe uspeo da se izbori sa snagom bolida i njegova kontrola za volanom je potvrda ne samo njemu već i instruktorima koji su ga tokom tri dana obučavali. Malo sam bio nervozan kada sam mu predao svoje “čedo” ali krenuo je polako i ubrzavao krug po krug, tako da je pri kraju vožnje pokazao dobru veštinu i samopouzdanje.”

Povezana vest:  „Humarathon“ donirao preko 200.000 dinara za NORBS

Mika Hakinen, Ambasador Johnnie Walkera za odgovornu vožnju i dvostruki svetski šampion Formule 1 za McLaren tim, koji je takođe prisustvovao programu, primetio je:”Đorđe je zaista impresionirao, naročito svojom sposobnošću da kontroliše vozilo i odgovara na zahteve instruktora. Izuzetno je teško voziti bolid Formule 1 i on je to obavio vrlo uspešno. Ova ideja da se uvek ima kontrola za volanom je jako važna i u tesnoj vezi sa angažovanjem mene i mojih kolega iz McLarena u okviru programa o odgovornoj vožnji koji sprovodi Johnnie Walker, sa zadatkom da što većem broju ljudi prenesemo poruku koliko je bitno zadržati kontrolu i ne sedati za volan pod dejstvom alkohola.”

{vsig}JW{/vsig}