Drinska regataOdržana jubilarna Drinska regata

 

Na reci Drini, između Rogačice i Ljubovije, u dužini od 40 kilometara, danas je održana, deseta po redu,  ,,Drinska regata“, koju su organizovali Turistička organizacija ,,Ljubovija“ i Refting klub ,,Drinska regata“, pod pokroviteljstvom skupštine te opštine. U 700 čamaca i 150 drugih, raznovrsnih plovila bilo je više od 8.000 učesnika iz mnogih gradova Srbije, kao i bivših republika Jugoslavije, ali i iz Holandije, Nemačke, Austrje, Švajcarske,  Italije, Mađarske i Engleske. Među učesnicima je bio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Povezana vest:  Bečki turizam 2018 - „Budi ispred svog vremena“

O bezbednosti učesnika na ,,Drinskoj regati“ – najvećoj takvoj turističko-rekreativnoj manifestaciji u Evropi brinuli su radnici Ministarstva unutaršnjih poslova nekoliko gradova iz priobalja Drine.

Znak za ispaljivanje plotuna iz trešnjevog topa, čime je započela plovidba niz Drinu dao je kapetan duge plovidbe i komandant regate Zoran Vujanović.

Učesnici su u svojim plovilima prešli put dug 40 kilometara. Posle pet sati plovidbe regataši su kod sela Drlača „prikrajčili“ svoje čamce da bi predahnuli i bili počašćeni vojničkim pasuljom, kao i raznovrsnim bezalholnim pićima. Bilo je roštiljanja i poneki ražanj sa prasićima i jagnjadima.

Povezana vest:  Više od 100.000 ljudi prijavilo se za život na Marsu

Uz pesmu i svirku tri orkestra trubača, velika flota čamaca posle deset sati plovidbe pristigla je i uplovila u pristanište na ušću reke Ljuboviđe u Drinu, kod motela ,,Letnjikovac“ u Ljuboviji.