Marko Marjanovic i Nikola Stojic, Sabaudija 2010. 2VESLANJE, SVETSKI KUP
Laki četverac u borbi za medalju sutra, dvojac i četverac u B finalima
Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, u četvercu bez kormilara za lake veslače, izborili su se za plasman u finale III Regate Svetskog kupa u Lucernu.
U jučerašnjoj četvrtfinalnoj trci, u kojoj su prve tri posade sa manje od sekunde razlike prošle kroz liniju cilja, uz fotofiniš, naš laki četverac osvojio je treće mesto sa vremenom 6:02,99 . U današnjem polufinalu, naša najuspešnija posada u Lucernu bila je druga, sa vremenom 5:58,00, samo devet stotinki iza prvoplasirane posade Italije.
-Laki četverac bez kormilara je izveslao najbolju trku do sada, upravo u polufinalu, kada je i bilo najpotrebnije. O jačini konkurencije u ovoj disciplini dovoljno govori podatak da aktuelni svetski prvaci, četverac Nemačke nije uspeo da se izbori za svoje mestu u finalnoj trci, kao i činjenica da su prve četiri posade u našoj polufinalnoj grupi trku završile sa razlikom manjom od pola sekunde. Sama trka je bila izuzetno neizvesna, međutim, naš laki četverac je vodio od samog početka trke, što mu je na kraju i donelo sigurno drugo mesto i plasman u finale  – izjavio je neposredno nakon trke četveraca za lake veslače, Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije.
U disciplini četverac bez kormilara, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar i Miloš Vasić, posle ubedljivog trijumfa u kvalifikacija, zauzeli su peto mesto u polufinalnoj trci, koju su izveslali u vremenu 5:57,84, tako da će morati da se zadovolje ulaskom u B finale i borbom za plasman od 7. do 12. mesta.
Dvojac bez kormilara je druga naša posada koja će nastupiti u sutrašnjim B finalima. Nikola Stojić i Marko Marjanović su, nakon jučerašnjeg direktnog plasmana u narednu fazu takmičenja, u polufinalnoj trci zauzeli peto mesto, sa vremenom 6:55,38 i ostaje im sutrašnja borba za plasman 7.-12. mesta.
-Četverac bez kormilara je odlično započeo ovo takmičenje. Ubedljivo su trijumfovali u kvalifikacionoj trci i plasirali se direktno u polufinale, međutim, nešto lošiji start u današnjoj trci, koštao ih je plasmana u finale i borbe za medalju. Što se tiče dvojca bez kormilara, poslednjih 300 metara polufinale trke nisu odveslali na potrebnom nivou i ostaje im da pruže maksimum u sutrašnjem B finalu  – prokomentarisao je selektor Ilić, plasman dve naše posade u B finale.
Sutrašnje finale u disciplini četverac bez kormilara za lake veslače, na programu je u 13:17 časova, dok je B finale u disciplini dvojac bez kormilara u 8:51 h, a u četvercima bez kormilara u 9:09 časova.
Povezana vest:  Miloš Vasić vesla za odličje u Beogradu