tipsarevic_i_zimonjic_dubl_igraDAVIS CUP, HRVATSKA – SRBIJA

 

Srbija povela protiv Hrvatske – 2:1

 

Muška teniska reprezentacija Srbije povela je danas protiv selekcije Hrvatske sa 2:1 u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa u Splitu i nalazi se na korak od plasmana u polufinale.

Vodeći poen Srbiji je doneo dubl Nenad Zimonjić – Janko Tipsarević koji je bio bolji od hrvatskog para Marin Čilić – Ivan Dodig rezultatom 6:3, 6:2, 6:4.

Zimonjić i Tipsarević su potpuno nadigrali hrvatsku kombinaciju koja nije mogla da nađe ključ za eventualni preokret. .

Povezana vest:  AO 2014, Nadal: Vavrinka je zaslužio pobedu

Taktika srpskog dubla bila je zasnovana na silovitim riterrnima kojima su uspešno „nišanili“ i oduzimali servis Hrvata, odnsno Ivana Dodiga, istovremeno efikasno napadajući protivnike i sa osnovne linije i na mreži.

U prvom setu se vodila ravnopravna borba samo do osmog gema kada su Zimonjić i Tipsarević došli do prvog brejka (5:3), da bi zatim na svoj servis priveli set kraju

Povezana vest:  Troicki i Stakovski eliminisani u dublu u Zagrebu

U nastavku meča Hrvati su poveli sa 1:0 u gemovima i potom na servis Zimonjića imali tri brejk šanse. Tada je srpski par odlučno „okrenuo list“ i nanizao čak 13 poena na svoj „konto“ došavši do vođstva od 3:1. Srpski teniseri su još jednom u sedmom gemu oduzeli servis protivnicima, a onda rutinski došli do 2:0 u setovima.

Početak trećeg dela igre pripao je Hrvatima koji su poveli sa 2.0 uspevši da dođu do prvog brejka. To je međutim, bio signal za Zimonjića i Tipsarevića da izvrše snažan kontranapad, vežu četiri gema za prednost od 4:2, što je bio početak kraja za njihove protivnike, koji su uspeli da osvoje još samo dva gema na svoj servis.

Povezana vest:  Dokić: Bila sam u ratu, ali ova panika je gora

U nedelju od 12 sati na programu je singl meč između Novaka Đokovića i Marina Čilića, a potom igraju Viktor Troicki i Ivan Ljubičić.