visente_del_boske_span_vs_nemSP JUŽNA AFRIKA

 

Del Boske: Finale će biti reklama za fudbal

 

Selektor Španije Visente del Boske rekao je danas da očekuje da će finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi biti „reklama za fudbal“, pošto se sastaju dve napadačke ekipe na vrhuncu svojih moći.

-Timovi se sastaju u trenutku kada oba dobro igraju. Oba imaju igrače velikih tehničkih sposobnosti, vrlo kreativne. Biće to sjajna reklama za svetski fudbal – rekao je Del Boske u Johanesburgu pred sutrašnje finale.

Nijedna ekipa nije do sada osvajala titulu svetskog prvaka, a obe su na turniru pokazale da imaju najkreativnije napadače i obe žele da što pre postignu gol.

Holanđani su do svog trećeg finala u istoriji došli pobedivši Urugvaj sa 3:2. Španija je savladala Nemačku sa 1:0, pošto je dominirala tokom celog meča.

Povezana vest:  Krstijano Ronaldo se vraća treninzima sa Juventusom

Španija je pobedila u 30 utakmica od 32 pod Del Boskeom, dok se Holanđani nalaze u seriji od 25 mečeva bez poraza.

-Biće to ujednačeno finale ekipa koje su zaslužile da dođu dotle. Imamo dobre igrače, ali imaju i oni – kazao je selektor Španije.

Del Boske je rekao da je uzbuđenje zbog prvog plasmana Španije u finale već prošlo i da je tim sada potpuno koncentrisan na meč i na slamanje holandske odbrane.

-Trenutak euforije prošao je dan pošto smo se plasirali u finale. Mislim da smo svesni odgovornosti koju sada imamo. Optimisti smo i verujemo u svoje mogućnosti, ali smo takođe svesni da igramo protiv jakog protivnika – rekao je trener Španije.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, REZULTATI, Steaua se provukla, Seltik i Dinamo rutinski do 3. kola

Furija je u osmini finala pobedila Portugal sa 1:0, a onda i Paragvaj istim rezultatom.

-Te utakmice su primeri onoga što će nam pomoći kad dođemo do finala. Portugal i Nemačka su naše najbolje utakmice kada su u pitanju odbrana i pravljenje igre, tako da bi trebalo da to još više popravimo. Odigrali smo dve kompletne utakmice – rekao je Del Boske.

Španija je tokom celog turnira zasnivala utakmice na posedu lopte i igranju dvojice veznih igrača, Ćavija Ernandesa i Andresa Inijeste, i ne namerava da sada odustane od toga.

Povezana vest:  Škuletić prošao lekarske preglede u Lilu

-Na poslednjem Evropskom prvenstvu znali smo da igramo kako situacija zahteva, nismo uvek pobeđivali tako što smo preuzimali inicijativu. Ovaj tim je sazreo od tada. Sada je ekipa kompletnija – rekao je Del Boske, koji je preuzeo tim posle EP 2008. od Luisa Aragonesa.

Del Boske je rekao da verovatno neće menjati ništa za utakmicu, što znači da bi centarfor Fernando Tores ponovo mogao da počne utakmicu na klupi za rezerve, dok bi njegovo mesto u prvom timu zauzeo Pedro Rodriges.

Očekuje se da će početi i David Vilja, koji deli prvo mesto liste strelaca na Mundijalu sa Veslijem Snejderom iz Holandije.