GazelaRekonstrukcija autoputa od mosta „Gazela”  do kružne petlje počinje u noći između 12. i 13. jula
Rekonstrukcija autoputa kroz Beograd na deonici od mosta „Gazela”  (petlja „Sava centar”) do kružne petlje (Antifašističke borbe – Proleterske solidarnosti) – faza 2 počinje u noći između 12. i 13. jula. Za saobraćaj će zbog ovih radova biti zatvorena jedna polovina kolovoza (smer ka Šidu), pri čemu će se saobraćaj odvijati na drugoj polovini kolovoza (smer ka Nišu) i to dve trake ka Nišu i jedna ka Šidu.
Za vreme trajanja radova biće zatvorene rampe za uključenje na autoput (smer ka Nišu) iz ulica Španskih boraca i Antifašističke borbe i uključenja na autoput (smer ka Šidu) sa petlje „Sava centar”. Režim saobraćaja na ostalim rampama kružnih petlji ostaje nepromenjen, kao i na ostalom delu novobeogradske ulične mreže.
Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulica Milutina Milankovića i Bulevar dr Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje: „Tošin bunar” ili „Omladinskih brigada” preko ulica Tošin bunar ili Omladinskih brigada i „Sava centar” preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu. Dve ulivne rampe iz ulice Vladimira Popovića na „Gazelu” su otvorene, kao i dve izlivne rampe sa mosta u ulicu Vladimira Popovića.
Most „Gazela” je otvoren u punom profilu do 25. jula. Na alternativnim pravcima mreže Novog Beograda postavljena je saobraćajna signalizacija za vođenje saobraćaja.
Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.
Izmene režima linija javnog gradskog prevoza
Zbog radova na autoputu na deonici od mosta „Gazela” do kružne petlje (Antifašističke borbe), od 13. jula biće delimično izmenjene trase linija javnog gradskog prevoza na sledeći način.
Linije 17 i ADA 5 će na delu od mosta „Gazela” do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela” – izlazna rampa sa autoputa kod „Sava centra”, Vladimira Popovića, Milentija Popovića, Bulevar dr Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom. Linije 18, 88, 601 i ADA 2 će na delu od mosta „Gazela” do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela” – izlazna rampa sa autoputa kod „Sava centra”, Vladimira Popovića,  Milentija Popovića, Bulevar dr Zorana Đinđića, Španskih boraca, kružna petlja kod ulice Španskih boraca, autoput i dalje redovnom trasom. Linija 89 će na delu od mosta „Gazela” do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela” – izlazna rampa sa Autoputa kod „Sava centra”, Vladimira Popovića, Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom. Linija. 94 će na delu od mosta „Gazela” do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela” – izlazna rampa sa autoputa kod „Sava centra”, Vladimira Popovića, Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom.
Linije javnog gradskog prevoza u Novom Beogradu od ulice Omladinskih brigada ka mostu „Gazela” ne menjaju režim rada i zadržavaju postojeće trase. Preciznije, linije 17 i ADA 5 će na delu od ulice Omladinskih brigada ka mostu „Gazela” saobraćati sledećom trasom: Dr Zorana Đinđića, Milentija Popovića, Vladimira Popovića, ulivna rampa ka mostu „Gazela” i dalje redovnom trasom. Linije 18, 88, 601 i ADA 2 će na Novom Beogradu od kružne petlje kod ulice Španskih boraca saobraćati sledećom trasom: Španskih boraca, Bulevar dr Zorana Đinđića, Milentija Popovića, Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu  „Gazela” i dalje redovnom trasom.  Linija 89 će na Novom Beogradu od raskrsnice ulice Antifašističke borbe i Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom: Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu  „Gazela” i dalje redovnom trasom. Linija 94 će na Novom Beogradu od raskrsnice Antifašističke borbe i Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom: Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Vladimira Popovića – ulivna rampa ka mostu  „Gazela” i dalje redovnom trasom.
U sklopu pomenutih izmena režima rada linija javnog gradskog prevoza na autoputu biće ukinuta sledeća stajališta: „Sava centar” (u oba smera) na autoputu za linije 17, 18, 88, 89, 94, 601, ADA 2 i ADA 5, „Beogradska arena” („Antifašističke borbe”) i „Beogradska arena” („Španskih boraca”), u oba smera na autoputu za linije 18, 88, 601 i ADA2  i stajalište „Blok 24” (u oba smera), kao i stajalište „Milutina Milankovića” (smer prema mostu „Gazela”) u ulici Antifašističke borbe za linije 89 i 94.
Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza. Navedeni radovi neće uticati na privremeni režim rada linija javnog gradskog prevoza u sklopu radova na mostu „Gazela”. Linija 74 „Omladinski stadion – Bežanijska kosa”, umesto autoputem i „Gazelom” i dalje će saobraćati preko Brankovog mosta, a tramvajska linija 13 na relaciji „Blok 45 – Banovo brdo”.
Povezana vest:  Tvoj savršeni vikend - vreme je da imaš vreme za sebe