Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za mart mesec, biće namenjeno za drugu fazu izgradnje Senzornog vrta u Osnovnoj školi „Radivoj Popović“.

Osnovna škola „Radivoj Popović“ u Zemunu je najstarija beogradska škola za obrazovanje dece oštećenog sluha i govora, disharmoničnog motornog razvoja i autizma, prva je škola u Beogradu čije će dvorište postati Senzorni vrt – edukativna, interaktivna, zelena oaza namenjena učenju, čulno-motoričkoj stimulaciji i relaksaciji dece kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti.

Povezana vest:  Rok-zvezda Đana Nanini postaće majka u 54-godini

Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije, će javnost, o ostvarenim donacijama, obavestiti nakon završetka akcije.

“McDonald’s od početka rada u Srbiji kroz program „humanitarnih kasica“ podržava različite institucije i organizacije koje se bave zaštitom i brigom o našim mališanima. Ovog puta želimo da pomognemo da se što pre završi izgradnja senzornog vrta u osnovnoj škloli „Radivoj Popović“ kako bi se deci u ovakvom okruženju se odgovarajućim aktivnostima, mirisima, dodirom, zvukom, podstakao razvoj svih čula i lakše usvajanje znanja i veština neophodnih za kvalitetniji život.“ izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Povezana vest:  Počinje Komik Kon u San Dijegu

Projekat uređenja dvorišta razvijen je u saradnji projektnog tima UG Beogradski festival cveća zajedno sa nastavnim i stručnim osobljem škole kako bi zadovoljio specifične potrebe učenika koji je pohađaju i u njoj borave.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.