Od 10. do 17. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, petu godinu za redom, organizuje ZimSki kamp za adolescente lečene od malignih bolesti.

Deset devojaka i trinaest momaka, uzrasta od 12 do 19 godina, u pratnji NURDOR volontera – instruktora skijanja i  psihologa, imaju priliku da se oprobaju na skijaškim stazama ali i u nekim zanimljivim kreativnim aktivnostima.

Povezana vest:  Beč: „Grad za četvrt-sata“ i bez novih šoping-centara

Cilj kampa je da se mladi, nakon završenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže fizički i psihički, kao i da im se olakša period resocijalizacije i povratak uobičajenom životu u čemu im, sem divnog prirodnog planinskog ambijenta, pomaže mali ali iskusni tim psihologa i volontera.

„NURDORov ZimSki Kamp je po mnogo čemu specifičan, pre svega po tome što je fizički zahtevniji od drugih naših kampova. Pravo je zadovoljstvo biti danas ovde na vrhu planine u društvu ovih mladih ljudi koji su iza sebe ostavili jedan težak period u kome su bili vezani za krevet između četiri bolnička zida. Njihova unutrašnja snaga, njihov entuzijazam i optimizam su inspiracija svima nama! NURDOR kampovi i postoje da bi se deca i mladi ohrabrili da svoju bolest posmatraju sa nove tačke gledišta, da im pomognemo da kroz druženje sa drugom decom ponovo izgrade svoje samopouzdanje koje će im biti neophodno u daljem toku socijalizacije“, kaže  Ljubiša Stanić, roditelj iz NURDORa.

Povezana vest:  UNICEF sa partnerima pokreće sveobuhvatnu kampanju za promovisanje nenasilnog vaspitnog disciplinovanja dece

Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, MK Group, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Wiener Städtische, poslastičarnica Buongiorno, Marija Barišić sa prijateljima.