Fudbaleri Monaka plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras kod kuće pobedili Mančester siti sa 3:1 i tako nadoknadili zaostatak iz prve utakmice.

Siti je u prvom meču posle preokreta pobedio 5:3, tako da je u ukupnom skoru 6:6, ali je Monako prošao dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Monako je igrao bez svog najboljeg strelca Radamela Falkaa, ali ga to nije sprečilo da igra odlično u prvom poluvremenu, tako da mu je trebalo manje od pola sata da povede 2:0, golovima Kilijana Mbapea u 8. i Fabinja u 29. minutu. Oba tima su posle toga postigla po gol u drugom poluvremenu.

Povezana vest:  Kosovo i Albanija odigrali nerešeno u Prištini

Monako je od početka napao i poveo je posle jednog prodora Benžamina Mendija u šesnaesterac po levoj strani, ali je njegov pokušaj pasa presečen, samo da bi lopta došla do Bernarda Silve, koji je takođe sa leve strane centrirao u sredinu, a tamo je Mbape iz neposredne blizine smestio loptu u mrežu Vilfreda Kabaljera.

Akcija kod sledećeg gola ponovo je počela na levoj strani. Toma Lemar je spustio loptu do Mendija, a on je centrirao u centar šesnaesterca, gde se našao Fabinjo i zakucao je loptu u mrežu za 2:0.

Povezana vest:  Bajković: Uspeli smo da malo usrećimo narod

U drugom poluvremenu viđena je sasvim drugačija slika. Monako se povukao, a Siti je silovito krenuo u napad i napravio nekoliko izglednih prilika. Prvo je Serhio Aguero promašio gol iz izgledne pozicije, a onda je Danijel Subašić istom igraču nogom odbranio šut.

Gosti su konačno postigli gol kada je Rahim Sterling prodro po desnoj strani i šutirao iz šesnaesterca. Subašić mu je odbio šut, a na tu loptu naleteo je Leroj Sane i smanjio na 2:1.

Povezana vest:  Milovanović: Čekao sam ovaj gol

Monako se tada trgnuo i krenuo napad, a izjednačio je samo šest minuta kasnije. Lemar je izveo slobodan udarac sa oko 30 metara sa desne strane i poslao je loptu u šesnaesterac, gde se najbolje snašao Timue Bakajoko i glavom je prosledio u mrežu.

U četvrtfinale su se plasirali Atletiko Madrid, Real Madrid, Borusija Dortmund, Bajern Minhen, Juvents, Barselona, Lester i Monako.