Festivalski vikend „Janeꞌs Walk“ održava se od 5. do 7. maja 2017. godine. Kao i prethodne tri godine Beč će biti deo svetske inicijative koja podržava „šetnje i zajedničko istraživanje gradova“. Ove godine 252 grada iz 45 zemalja sveta učestvuje u inicijativi. Svi zainteresovani posetioci moći će da istraže glavni grad Austrije u okviru 19 pešačkih tura.

Povezana vest:  Njuzvik ponovo u štampi

„Janeꞌs Walk“ održava se jednom godišnje svakog prvog vikenda u maju. U pitanju su besplatne, lokalno organizovane šetnje čiji je cilj istraživanje grada i razgovor o njemu. Tradicionalne ture koje vode profesionalni turistički vodiči su vrlo često u vidu predavanja, dok „Janeꞌs Walk“ predstavlja razgovor u hodu. Šetnje vode lokalni ljudi za koje je tema šetnje značajna, a svi učesnici su dobrodošli da učestvuju u razgovoru.

Povezana vest:  Specijalne pogodnosti i popusti za sve korisnike novog programa Lilly drogerie - Lilly Junior

Festival je posvećen američkoj novinarki, autorki i aktivistkinji u urbanizmu Džejn Džejkobs koja bi ove godine napunila 101 godinu. Njeni prijatelji su u sećanju na nju pokrenuli nekoliko šetnji u Torontu 2007. godine, a prošle godine je organizovano 1.000 šetnji u 212 gradova i 36 zemalja na 6 kontinenata. Od 2014. godine „Janeꞌs Walk“ postoji i u Beču.

PHOTO: Janeꞌs Walk Vienna

Povezana vest:  6. JAPANIZAM! od 4. jula u DOB-u