Letenje iznad metro stanice ili slobodan pad sa visine od 80 metara u zabavnom parku „Prater“ samo su neke od mnogobrojnih ponuda koje će ove godine obradovati adrenalinske zavisnike u Beču. Firma „Spider Rock“ će postaviti i ove godine žičaru „Flying Fox“ u blizini Dunavske marine. U pitanju je sprava za letenje na visini od 36 metara kojom korisnik zakačen za sajlu preleti 360 metara. Let vodi preko metro stanice U2, a za ovu avanturu treba izdvojiti 19,50 evra. Pored ove ekstremne aktivnosti „Spider Rock“ nudi i „Powerfan“, bandži skok sa sajlom koja nije elastična, kao i vožnje brzim čamcima po ceni od 24 do 350 evra.

Povezana vest:  PREMIJERA FILMA „HEY BARTENDER"

U parku sa preprekama u Bečkoj šumi posetioci imaju priliku da dožive prirodu na nesvakidašnji način. U ovom parku je između stabala u šumi postavljeno 150 različitih sprava i prepreka na visini od 20 metara. Na raspolaganju je 15 različitih ruta, a dostupno je i noćno penjanje. Korišćenje parka četiri sata košta 28 evra. Najviši bandži skok koji može da se izvede u Beču jeste skok sa Dunavskog tornja visine 152 metra u centru grada. Korisnik se pritom nalazi 38 metara u slobodnom padu, a skok košta 159 evra.

Povezana vest:  Dokumentarna serija “Ja sam Džez” na TLC kanalu

„Čovek je u suštini u potrazi sa stimulacijom, pa se izlaganje strahovima ne smatra uvek negativnim. U situacijama u kojima je strah kontrolisan, čovek se boji, ali zna da mu život nije ugrožen, pa se proživljavanje egzistencijalnog straha doživljava kao uspeh“, objašnjava Klaus Lam, profesor biološke psihologije na Bečkom univerzitetu.

PHOTO: Spider-Rock.at i Christian Fürthner / PID

Povezana vest:  Novogodišnja noć na Trgu slobode u Novom Sadu uz orkestarsko izvođenje zabavne i filmske muzike