Najveća svetska konferencija o održivom razvoju gradova „Urban Future Global Conference“ („UFGC“) prvi put će biti održana u Beču sledeće godine. Od 28. februara do 2. marta 2018. godine 3.000 posvećenih pojedinaca iz 400 svetskih gradova razgovaraće o mobilnosti, urbanizmu, komunikaciji i očuvanju resursa. „UFGC okuplja najznačajnije aktere iz gradova širom sveta. Ponosna sam što smo uspeli da dovedemo konferenciju sledeće godine u Beč i očekujem uzbudljive podsticaje za razvoj grada i unapređenje ekološke i socijalne budućnosti grada“, izjavila je Marija Vasilaku, zamenica gradonačelnika Beča.

Povezana vest:  Marbo Product uručio lopte školi za oštećene sluhom Stefan Dečanski u Beogradu

Na konferenciji 2018. godine očekuje se 200 govornika, a učešće su do sada potvrdili Danijel Termont, gradonačelnik Genta, Ugo Tadej, advokat projekta „Clean Air“, Tjaša Ficko, zamenica gradonačelnika Ljubljane, i Amalija Zepu, zamenica gradonačelnika Atine.

„UFGC“ je nezavisna platforma bez političke agende čiji je cilj unapređenje održivog razvoja u gradovima kroz razmenu ideja i iskustava, ali i implementaciju konkretnih projekata. Konferencija je osnovana 2014. godine i održava se jednom godišnje.

Povezana vest:  Više od 50 ljubitelja paštete učestvovalo u takmičenju Namaži, pa smaži

PHOTO: WienTourismus/Christian Stemper