Kampanja posvećena doniranju i transplantaciji organa „Najvažniji poziv u životu“, koju sa Ministarstvom zdravlja realizuje Hemofarm Fondacija i ove godine prisutna je na Mikser Festivalu. U okviru programske celine Mikser Talks posetioci festivala imali su priliku da čuju predavanje o značaju doniranja i transplantacije organa i potpišu donorske kartice.

„Ohrabrujući podaci Ministarstva zdravlja da je od početka godine urađeno 39 transplantacija organa neskromno pripisujemo rezultatima kampanje „Najvažniji poziv u životu“. Jer jedno je kada apelujete na ljude da postanu vlasnici donorskih kartica, a drugo kada vidite na delu da porodice, poštujući volju umrlog, daju saglasnost za doniranje organa. Takvih porodica je od početka godine bilo 19. Jako smo ponosni na naše građane i na promenu svesti o doniranju organa. Znamo da je za razbijanje decenijskih predrasuda potrebno vreme, ali mi smo istrajni na putu da Srbija postane deo porodice humanih evropskih zemalja“, rekla je Sanda Savić, članica UO Fondacije.

Povezana vest:  LABRIS OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HOMOFOBIJE U SEDAM GRADOVA SRBIJE

Sanja Bojić, pacijentkinja koja čeka transplantaciju bubrega ispričala je prisutnima kako je to živeti u iščekivanju donora i zbog čega je kampanja „Najvažniji poziv u životu“ dala novo ohrabrenje i nadu  za više od hiljadu ljudi na listama čekanja za transplantaciju.

Osim direktora Mikser Festivala, Ivana i Maje Lalić i njihovog tima,  podršku Hemofarm Fondaciji na Mikser festivalu pružio je i naš proslavljeni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Povezana vest:  “Doživi Teslu” na mobilnom telefonu!

Posetioci festivala imaće priliku da i u nedelju 28. maja na info pultu Hemofarm Fondacije potpišu donorske kartice u terminu od 16 do 20 časova.

Učešće na Mikser festivalu uvod je u opsežnu kampanju Hemofarm Fondacije i Ministarstva zdravlja kojom će biti obeležen 6. Jun – Nacionalni dan donora ustanovljen prošle godine na inicijativu Hemofarm Fondacije.

Povezana vest:  Kompanija Imlek – jedini domaći proizvođač organskih mlečnih proizvoda