AUTOPUT_faza_IIIRadovi na autoputu kroz Beograd, treća faza

 

 

Radovi na rekonstrukciji autoputa kroz Beograd, na deonici od kružne petlje (Antifašističke borbe – Proleterske solidarnosti) do kružne petlje (Španskih boraca) – faza 3, počeli su u noći između 20. i 21. jula. Za saobraćaj će biti zatvorena jedna polovina kolovoza (smer ka Šidu), pri čemu će se saobraćaj odvijati servisnom saobraćajnicom između kružnih petlji u istom smeru u dve saobraćajne trake. U suprotnom smeru (smer ka Nišu) neće biti organičenja u profilu autoputa.

Povezana vest:  Kompanija New Yorker predstavlja novi reklamni spot!

Za vreme trajanja radova za saobraćaj će biti zatvorene ulivne rampe sa kružnih petlji na autoput u smeru ka Šidu. Režim saobraćaja na ostalim rampama kružnih petlji ostaje nepromenjen, kao i na ostalom delu novobeogradske ulične mreže.

 

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulica Milutina Milankovića i Bulevar dr Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje: „Tošin bunar” ili „Omladinskih brigada”, preko ulica Tošin bunar ili Omladinskih brigada, i „Sava centar” preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu. Dve ulivne rampe iz ulice Vladimira Popovića na „Gazelu” su otvorene, kao i dve izlivne rampe sa „Gazele” u ulicu Vladimira Popovića.

Povezana vest:  Konjički dani u Delta Cityju

 

Most „Gazela” je otvoren u punom profilu do 25. jula. Na alternativnim pravcima mreže Novog Beograda postavljena je saobraćajna signalizacija za vođenje saobraćaja.

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

Povezana vest:  Sveže mlevena kafa i slatkiši sada na jednom mestu