Ekipa predstave „Audicija“, okupila se danas na konferenciji za štampu u Sarajevu i najavila povratak pred sarajevsku publiku 5. oktobra u dvorani Mirza Delibašić.

U hotelu Europa, osim producenta Adnana Mundžića, govorili su i Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Admir Glamočak, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić i Mladen Nelević.

„Turneja će se zvati 033, što simbolizuje 33 godine nakon povratka Audicije u Sarajevu.Audicija će početi 7. oktobra premijerom u Sarajevu“, kazao je Mundžić.

Povezana vest:  33. PERWOLL FASHION WEEK , Revija BLACK CELEBRATION otvorila 33. Perwoll fashion week

Emir Hadžihafizbegović koji u Audiciji glumi Bogoljuba Šaulića, mladića iz provincije koji je došao u Sarajevo upisati glumu, je izjavio:

„Fenomen Audicije sam objašnjavao nekoliko puta. Često nas mešaju s Top listom nadrealista iako je Audicija odvojen projekt. Nije bilo lako igrati tu grotesku i zezali smo se s Nadrealistima baš na taj način. Audiciju su radili zaista dobri glumci i sumnjam da bi ih iko drugi mogao zameniti“.
Mladen Nelević ostao je upamćen po liku Srboljuba Šaulića, a danas je izjavio da mu je čast što je danas u Sarajevu ponovo sa svojim kolegama.

Povezana vest:  Reciklažom limenki do nove šume u Apatinu

„Uz Audiciju nam je svima i život bio lepši. Uz nju smo odrasli“, rekao je Nelević.

Turneja počinje u Sarajevu 7.oktobra,a publika u Srbiji predstavu će moći pogledati 9.novembra u Beogradu(Sava Centar) i 10.novembra u Novom Sadu(Spens) u organizaciji Music Star Productiona.

PHOTO: Jasmin Alibegović