Zorica Barać, reprezentativka zrenjaninskog Kristala, ove godine šampionka Srbije  pojedinačno – klasik u novoj sezoni igraće za tim austrijskog vicešampiona, ekipu Fojt iz Sent Peltena!

– Potpisala sam ugovor, nadam se da će  naša saradnja u idućoj sezoni biti na obostrano zadovoljstvo – rekla je Zorica Barać, druga reprezentativka, uz Renatu Vilov, novopečenu članicu „Posta 1036“, koja  će igrati u Super ligi Austrije.- Imaću prilike i da igram i u međunarodim kupovima za klubove, gde je Fojt izborio učešće u Evropa kupu za nacionalne vicešampione. Treniraću u Banji Junaković i za vikend putovaću na mečeve austrijskog šampionata.

Povezana vest:  ŠAHOVSKA OLIMPIJADA ISTANBUL 2012, Pobeda šahistkinja, poraz šahista

U ekipi su dve seniorske reprezentativke Austrije  Žaklin Nekam i Julija Švajcer kao i kadetska reprezentativka Karolina Futček, standardna reprezentativka Češke Renata Navrkalova i nekadašnja mađarska reprezentativvka Andrea Bogoli, tako da će Fojt sa Zoricom Barać imati šestorku sastavljenu od vrhunskih igračica!

– To je dobro,  volim da je konkurencija u ekipi, jer je to uvek motiv da se pruži  maksimum. Austrijska Super liga je veoma jaka, sa dosta igračica iz Češke, Slovenije, Mađarske,  Slovačke, Nemačke… Najveći rival će nam biti Beč gde igraju dva fantastične Čehinje sestre Hana i Dana Vidermanova, koji je u prošloj sezoni bio četvrti u Svetskom kupu i drugi u Ligi šampiona.

Povezana vest:  SP U18 u Novom Sadu: "Orlići" u ponedeljak počinju odbranu svetske bronze

Fojt je lane bio drugi u Super ligi Austrije iza Beča sa tri boda zaostatka. Igru su nosile  Julija Švajcer (prosek 587 čunjeva), Renata Navrkalova (581) i Andera Bogoli (576).

Zorica Barać je bila i vicešampionka  Srbije pojedinačno – klasik 2015. Ima bronzu u ovoj disciplini 2010. Pojedinačno – za kombinaciju  bila je vicešampionka 2014. i „bronzana“ 2016. Kao članica Pionira, gde je pršla 2012. iz Apatina, učestvovala je u osvajanju  pet šampionskih  titula i titula u Kupu Srbije. U Svetskom kupu, sa Pionirom  je 2012. bila druga i  treća 2013. U Ligi šampiona je igrala 2014. kada je Pionir bio treći i četvrti 2013. Posle gašenja Pionira 2016.  zbog finansijskih razloga, prešla je u zrenjaninski Kristal u vodila ga u minuloj sezoni do vicešampionske titule.

Povezana vest:  KUGLANJE, Arpad Antal i Goran Ostojić pobednici Prvenstva Beograda u parovima

Sa Vilmošem Zavarkom 2008. u Banjaluci osvojila je seniorsko svetsko zlato u miksu. Bila je članica reprezentacije Srbije koja je 2015. osvojila peto, a 2017. šesto mesto na Šampionatu sveta.