Zbog velikog interesovanja, organizatori konkursa „Ideja za bolje sutra“ su doneli odluku da produže rok za dostavljanje prijava do ponedeljka, 17. jula, do 12 časova. Na taj način će svi oni koji smatraju da njihova ideja može da doprinese poboljšanju imidža naše zemlje u inostranstvu i unapređenju njenog izvoznog potencijala imati dodatno vremena da prikupe svu neophodnu dokumentaciju i da popune prijavni formular. Treće izdanje konkursa “Ideja za bolje sutra”, koji ima za cilj da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva u Srbiji, sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija, UniCredit Banka i Smart kolektiv, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se kroz njega dodeljuje je 40.000 evra.

Povezana vest:  Transformacija prostora: Pretvori svoj balkon u kućnu kancelariju

Na konkursu mogu da učestvuju pravna lica koja deluju po principima socijalnog preduzetništva, kao što su male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice, poljoprivredna gazdinstva, kao i preduzeća koja proizvode dobra ili pružaju usluge na tržištu. Pored toga, važno je da svi oni koji se prijave na konkurs pokažu da se u osnovi njihove delatnosti nalazi snažna motivacija da doprinesu pozitivnim promenama u društvu.

Povezana vest:  8 načina da kontrolišete porcije koji sigurno daju rezultat

Konkurs „Ideja za bolje sutra“ je organizovan u nekoliko faza, a trajaće ukupno 10 meseci. U prvoj fazi, koja je produžena do 17. jula, navedene kategorije će moći da prijave svoje ideje od koji će izabrati kandidate koji su predložili najbolje ideje, sa kojima će stručnjaci raditi na razvoju biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, tokom treće faze, stručna komisija će na osnovu ustanovljene socijalne komponente, inovativnosti predloženih ideja, preduzetničkog duha i održivosti projekta, izabrati od 5 do 7 najboljih ideja.

Povezana vest:  Ujedinjene srpske pivare i ove godine podržavaju akciju „Biram da recikliram“