Eucerin  preparati za zaštitu od sunca prilagođeni individualnim potrebama kože dece, odraslih i osoba koje pate od alergija na sunce, u specijalnim pakovanjima po ceni jednog!

Kada su u prošlosti naučnici razvijali rešenja u oblasti UV zaštite, njihov glavni cilj bilo je sprečavanje oštećenja koja izazivaju UV zraci. Eucerin istraživački tim koji je nakon dugogodišnjih opsežnih istraživanja razvio niz visokoefikasnih preparata za zaštitu od sunca, obraća pažnju na još jedan, suštinski značajan faktor – individualne potrebe kože. Posebno kada su u pitanju deca i osobe sa osetljivom kožom sklonom alergijama.

Uostalom, koža je različita kod svake osobe i ima svoje sopstvene zahteve i potrebe.  „Preparate za negu kože biramo u skladu sa potrebama kože, zašto onda to ne bismo uzeli u obzir i kada biramo preparate za zaštitu od sunca?,“ kaže Aneta Birger iz Eucerin Odeljenja za istraživanje i razvoj.

Rezultat ovakvog pristupa zaštiti kože od sunca su Eucerin preparati za zaštitu od sunca  prilagođene individualnim potrebama kože, koji objedinjuju posebne sisteme UV filtera sa biološkom zaštitom ćelije i aktivnim sastojcima koji su odabrani zavisno od potreba kože.

Individualno prilagođena i pouzdana zaštita za celu porodicu!

Dečija koža ima samo jednu petinu debljine kože odraslih osoba. Rožnati sloj, koji nas aktivno brani od uticaja iz spoljašnje sredine i koji zadržava vlažnost, kod dece je mnogo tanji, a ćelije su daleko manje zbijene nego kod odraslih. Zbog toga je barijerna, zaštitna uloga  kože kod dece daleko manje efikasna.

Osim toga, pigmentna funkcija dečije kože nije sasvim razvijena. „Kada izađemo na sunce, naše ćelije proizvode dodatne količine melanina da bi nas zaštitile od opekotina. Kod odraslih možemo smatrati da su ćelije naviknute da to rade. Ali, ćelije koje proizvode melanin kod dece nisu tako aktivne kao kod odraslih, što vodi povećanoj UV osetljivosti dečije kože. Zato je kod dece od ključnog značaja primena preparata za zaštitu od sunca namenjenih posebnim potrebama nežne i osetljive dečije kože. Uz to, peporučuje se i veoma visok SPF,” savetuje Aneta Birger.

Povezana vest:  Dostavljanje robe putem drona?

Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ posebno je namenjen da zaštiti kožu dece starije od godinu dana od opekotina izazvanih sunčevim zracima. Ovaj losion pruža i biološku zaštitu ćelija za smanjeni rizik od dugotrajnih oštećenja kože izazvanih UV zračenjem. Bez parabena, boja i parfema i vodootporan, klinički dokazano preporučljiv je čak i kod dece sa atopijskim dermatitisom.

Sada u apotekama: Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ u jedinstvenom pakovanju sa Eucerin Izrazito laganim losionom za zaštitu od sunca SPF 30 po ceni jednog preparata!

Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30 ima veoma laganu teksturu koju koža trenutno upija i idealan je za normalnu kožu. Pruža visok nivo UV zaštite i naprednu zaštitu od oštećenja kože izazvanih sunčevim zracima. Klinička ispitivanja dokazala su efikasnost i kompatibilnost kože sa Eucerin® Izrazito laganim losionom za sunčanje SPF 30 čak i kod atopijskog dermatitisa!

Zaokružena nega i zaštita od sunca za kožu sklonu alergijama!

Ne mogu svi bezbrižno da uživaju na suncu. Alergije na sunce i kožne reakcije izazvane uticajem svetlosti su u dramatičnom porastu tokom poslednjih nekoliko godina. Najpoznatija vrsta fotodermatitisa je polimorfna svetlosna erupcija (PSE). Karakterišu je kožne reakcije koje se pojavljuju odloženo, jedan ili dva dana nakon boravka na suncu, i ponavljaju. Simptomi ove alergije mogu varirati od blagog osipa do pojave pustula (gnojanica). „PSE može biti istovremeno neprijatna i onespokojavajuća, pošto se kožne reakcije ispoljavaju na veoma vidljivim regionima tela, uključujući ruke, grudni koš, a u nekim slučajevima i lice“, kaže Aneta Birger i dodaje da su ciljani preparati za zaštitu od sunca specijalno formulisani za kožu sklonu alergijama istovremeno ključni za ublažavanje kožnih reakcija, kao i za sprečavanje njihove ponovne pojave.

Povezana vest:  Besplatne radionice o pisanju biznis plana, strateškom planiranju i zaštiti prava intelektualne svojine u Novom Sadu 6. oktobra

Eucerin, ekspert za dermatološko-kozmetičke preparate za zaštitu od sunca u nizu Eucerin preparata za zaštitu od sunca nudi i liniju prefinjenih preparata namenjenih za zaštitu od sunca i negu posle sunčanja kože sklone alergijama.

Sada u apotekama Eucerin Krem-gel za zaštitu od alergije SPF 50 u jedinstvenom pakovanju sa Eucerin Krem-gelom posle sunčanja po ceni jednog preparata!

Eucerin Krem-gel za zaštitu od alergije SPF 50 olakšava zaštitu kože od alergije na sunce i oštećenja kože koja su nastala usled izlaganja suncu. „ Polimorfna svetlosna erupcija je posebno izražena u proleće. Zato treba započeti sa SPF 50 dok se koža ne navikne na sunce“, kaže Aneta Birger i savetuje:„U slučaju tamnije kože se zatim može preći na SPF 25“.

Koliko je u slučaju kože sklone alergijama bitna zaštita od sunca, važno je i da se nakon izlaganja UV zracima koža umiri, rashladi i hidrira. Eucerin Krem-gel posle sunčanja za zaštitu od alergije posebno je dizajniran da regeneriše kožu koja je pod stresom usled izlaganja suncu i kožu koja je sklona alergijama. Formulacija sa alfa-glukozilrutinom i likokalkonom A pomaže da se u koži koja je preopterećena izlaganjem zračenju popune rezerve anioksidanasa i da se na taj način ojača ćelijska otpornost prema izazivačima alergije na sunce.

Nemasna tekstura oba preparata ne sadrži emulgatore, parfeme i konzervanse.

ODGOVORI EUCERIN STRUČNJAKA NA NAJČEŠĆA PITANJA O ZAŠTITI KOŽE OD SUNCA:

Povezana vest:  Rok za slanje prijava na NLB KomBank Organic konkurs produžen do kraja septembra

Aneta Birger iz Eucerin Odeljenja za istraživanje i razvoj

Koji Eucerin preparat mogu da koristim za umirivanje kože koja je već izgorela?

Eucerin Krem-gel posle sunčanja za zaštitu od alergije namenjen je i za kožu koja nije sklona alergijama. Ako imate opekotine od sunca, treba da izbegavate dalje izlaganje dok se opekotina ne zaleči. U slučaju ozbiljnih opekotina, konsultujte lekara.

Da li je Eucerin krem-gel za za zaštitu od alergije pogodan za malu decu?

Eucerin krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 je posebno namenjen odraslima. Za decu stariju od tri meseca probajte Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ ili Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu sa mikropigmentima koji sada sadrži SPF 30, a za decu stariju od šest meseci i Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+.

Šta znači visoko efikasna zaštita od sunca, da li je to SPF oznaka?

SPF isključivo označava koliko preparat štiti od UVB zraka, koji izazivaju opekotine, to jest koliko dugo možemo ostati na suncu da ne uzgorimo.  Da bi vaša koža bila zaštićena od dugoročnih oštećenja, preparati za zaštitu od sunca takođe treba da štite i od UVA zraka.  Visoko efikasni preparat za zaštitu od sunca sadrže biološki aktivne sastojke koji poseduju antioksidacione svojstva zaštite i obnove DNK:

  • Visoko efikasni, fotostabilni UVA/UVB filteri sa Tinosorb S pružaju pouzdanu zaštitu od opekotina izazvanih sunčevim zracima.
  • Gliciretinska kiselina štiti DNK tako što podržava prirodnu zaštitu DNK i mehanizme obnavljanja.
  • Likokalkon A, moćan antioksidant štiti ćelije kože od oštećenja izazvanih dejstvom slobodnih radikala.

+ Dodatno, glicerin hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju.