prvo_vece_kotor_394Otvorena 13. Next internacionalna smotra mode u Kotoru

 

Več je postal dobra tradicija da jul mesec u Kotoru obeleže ineternacionalni dani mode. Tako je i sinoć, u petak 14. jula otvorena 13. Next internacionalna smotra mode Kotor 2010 pod pokroviteljstvom Pime Kotor. Modna agencija Fabrika ovaj modni događaj organizuje već trinaestu godinu ispred Katedrale Svetog Tripuna.Ovogodišnju 13. po redu  Next internacionalnu smotru mode Kotor otvorio je Louis (Luis) de Gama iz Londona. Louis je portugalskog porekla,a živi i radi u Londonu od 1992 godine. Njegova kompanija kreira sezonske kolekcije ženske garderobe i predstavlje ih na modnim revijama u okviru Londonske nedelje mode u Velikoj Britaniji.

Povezana vest:  asocijacijA Kreativaca predstavila LUCKY MARKET

Kolekcija je sačinjena od mozaika različitih materijala, u kojoj dominiraju tamne boje, uglavnom crna. Spaja kožu sa svilom i prati svetski trend u šljokicama, cela kolekcija je inspirisana stapanjem i spajanjem , objašnjava Louis koji kaže da je zato i koristio različite materijale.

-Moje kolekcije uvek počinju od krojenja, ali ipak nisu ograničene jednom temom i uvek postoji ravnoteža između suprotstavljenih elemenata koji objedinjuju neočekivano – rekao je Louis de Gama nakon revije.

Povezana vest:  Vraća se poslu posle bračnog kraha: Nina Lečić vodi dodelu nagrada

tamara_paunovic_radmila_hrustanovic_kotorOd poznatih ličnosti na otvaranju 13. Next internacionalne smotre mode u Kotoru prisustvovao je veliki broj crnogorskih zvanica, a iz Beograda zbog ovog događaja posebno su doputovale Radmila Hrustanović i Tamara Paunović.

Drugo veče obeležiće modna revija francuske kuće Leonard i kreator Danijel Tribuje (Tribouillard).