Robna kuća Ikea u Beogradu, koja zapošljava 330 radnika, biće otvorena u četvrtak, 10. avgusta u 10 časova, najavio je danas regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

-U Srbiji imamo 416 zaposlenih. U Beogradu je regionalna kancelarija za jugoistočnu Evropu – Rumunija, Hrvatska, Srbija i Slovenija – rekao je Lalić je za Radio-televiziju Srbije.

Povezana vest:  Sve spremno za početak Sportskih igara mladih u Srbiji, osmu godina za redom

On je dodao da 86 kolega rade na pitanjima regionalnog razvoja regionalnih robnih kuća, kao i na pitanjima prodaje u regionu.

-Mi želimo da kupcima ponudimo ne samo prodajne mogućnosti, već da u Srbiji proizvodimo i izvozimo. Važno je da proizvodjači koji će raditi proizvodiće za ceo svet odnosno za sve Ikeine robne kuće koji ima više od 400 – rekao je Lalić.

Povezana vest:  UNIQA slavi 5 godina u Srbiji

Istakao je da se planira širenje aktivnosti dodajući da se do kraja godine očekuje interna odluka o tome da li će pored robne kuće kod Bubanj potoka biti izgradjen i trgovački centar.

-To bi bila dodatna investicija – rekao je on i dodao da bi se taj centar prostirao na 40.000 kvadratnih metara pored Ikee i zaposlio bi 400 radnika.

Povezana vest:  Kejt Mos ima zdravstvenih problema, probudila se oduzete ruke

Ikea je švedski proizvodjač nameštaja i sitnog pokućstva, a investicija u Srbiji vredna je oko 70 miliona evra. Izgradnja prve Ikeine robne kuće u Srbiji počela je u aprilu 2016. godine.